Logo

Εκατοντάδες νεκροί στη Καμπότζη



 
 

kampotzi_22-11-2010Εκατόμβη θυμάτων έφερε στην Καμπότζη ο εορτασμός του τέλους της περιόδου των βροχών.

Τα διεθνή πρακτορεία μιλούν για τουλάχιστον 34νεκρούς, αριθμός που αναμένεται να ανεβεί δραματικά, καθώς δεκάδες πολίτες που παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ βρέθηκαν ξαφνικά  σε κατάσταση πανικού  και έπεσαν στα νερά ποταμού που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Πνομ Πενχ. 

Τα περισσότερα θύματα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ πιστεύεται ότι πολλοί έχασαν τη ζωή τους πηδώντας στο ποτάμι, όπου οι δυνάμεις του ναυτικού διεξάγουν εξονυχιστικές έρευνες για ανάσυρση πτωμάτων ή διάσωση επιζώντων.

 Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την τελευταία ημέρα της τριήμερης Γιορτής του Νερού κατά την οποία, όπως κάθε χρόνο, διεξάγεται φεστιβάλ στο μικρό νησί Ντάιαμαντ που ενώνεται με την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ με μια γέφυρα. 

Πάνω σε αυτή τη γέφυρα λέγεται ότι υπάρχουν και τα περισσότερα ποδοπατημένα θύματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 άνθρωποι έπεσαν αναίσθητοι ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τη γέφυρα. 

Η εικόνα των 10 αναίσθητων ανθρώπων προκάλεσε  πανικό στους υπόλοιπους πολίτες που επιχειρούσαν να περάσουν τη γέφυρα για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Πολλοί δεν κατάφεραν να κρατηθούν πάνω στη γέφυρα και έπεσαν στο ποτάμι. 

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, ο πανικός εξαπλώθηκε και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες πολλοί ποδοπατήθηκαν και άλλοι έπεσαν στο ποτάμι είτε επειδή τους έσπρωξαν είτε επειδή νόμιζαν ότι έτσι θα βρουν τη σωτηρία. 

Αυτές τις ώρες οι αστυνομικές δυνάμεις και το νοσηλευτικό προσωπικό από τις πρώτες βοήθειες μεταφέρουν πτώματα από τη γέφυρα, ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται μεταφέροντας τραυματίες. 

Σύμφωνα με τις αρχές της Καμπότζης στην πρωτεύουσα έφθασαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια πολίτες για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του ετήσιου Φεστιβάλ του Νερού. Όπως εκτιμάται η πλειονότητα των θυμάτων είναι νέοι που είχαν έρθει στην Πνομ Πενχ για να παρακολουθήσουν τις μουσικές και τις άλλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις