Logo

Έσπασε τη σιωπή του ο δικηγόρος της καμαριέρας



 
 

ttrn_18-5-2011Η καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ, η οποία κατηγορεί τον διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, για απόπειρα βιασμού, δεν βρίσκει πια στιγμή ηρεμίας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της. (Δείτε βίντεο)

Ο Τζέφρι Σαπίρο δήλωσε στο NBC ότι η γυναίκα, μία 32χρονη μετανάστρια από το δυτικό αφρικανικό έθνος της Γουινέας, επρόκειτο να καταθέσει κάποια στιγμή σήμερα μπροστά σε μια διακεκριμένη κριτική επιτροπή σχετικά με το περιστατικό, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν.

«Πρόκειται για μια γυναίκα που είναι θύμα βιασμού, η οποία από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό και το ανέφερε στην ασφάλεια του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν, δεν βρίσκει στιγμή ηρεμίας», είπε ο Σαπίρο για την πελάτισσά του, προσθέτοντας: «Δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι της και δεν ήταν σε θέση να ζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια».

Όπως, μάλιστα, ισχυρίζεται ο Σαπίρο, η γυναίκα κρυβόταν εξαιτίας του φόβου της για την ασφάλεια της οικογένειάς της.

Πρόκειται για μία γυναίκα που είναι χήρα κι έχει μία 15χρονη κόρη, με την οποία ήρθαν στη Νέα Υόρκη από τη Γουινέα περίπου πριν από επτά χρόνια. «Ήρθε από ένα μέρος του κόσμου όπου οι νόμοι είναι ελάχιστοι και η δικαιοσύνη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη – τουλάχιστον στα άτομα που δεν διαθέτουν μέσα», δήλωσε ο Σαπίρο στην εκπομπή TODAY του NBC.

«Απ’ όταν ανακάλυψε ότι η επίθεση που δέχθηκε ήταν από έναν άνθρωπο με μεγάλη δύναμη και πλούτο, φοβάται όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά – ακόμα περισσότερο – για την κόρη της», κατέληξε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις