Logo

" Γιούχα " σε βουλευτές από κρατούμενους !



 
 

filakes_koridalou_16-12-2010Με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα… υποδέχθηκαν  οι περισσότεροι κρατούμενοι της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής “για τη βελτίωση του Σωφρονιστικού Συστήματος“ !

Το περιστατικό σημειώθηκε  την Τετάρτη το μεσημέρι όταν οι βουλευτές Δ. Λυντζέρης, Κ. Σπηλιώπουλος, Γ. Βλαντής, Μ. Σκραφνάκη (ΠΑΣΟΚ), Α. Κολοκοτρώνης (ΛΑΟΣ), και Θ. Δρίτσας επισκέφθηκαν -  από τη Βουλή με πουλμανάκι – τον Κορυδαλλό για να διαπιστώσουν από κοντά τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης.

Εκεί οι έξι βουλευτές μαζί με τη διεύθυνση της φυλακής είχαν τη … φαεινή ιδέα, να περάσουν μια βόλτα από τα κελιά της Α΄ πτέρυγας καθώς και το χώρο προαυλισμού.

Εκεί όμως τους περίμενε μια μεγάλη “έκπληξη”. Οι περισσότεροι των κρατουμένων τους “υποδέχθηκαν” φωνάζοντας  “απατεώνες”, “καθάρματα”, “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”.

Υπήρξαν όμως και πιο… πολιτικοποιημένες αποδοκιμασίες, από μέλη της οργάνωσης “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” που κρατούνται στον ίδιο χώρο.

Φράσεις όπως “Να φύγετε αμέσως. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ εσείς που ψηφίσατε το μνημόνιο;" , “ Να πάτε έξω να λύσετε τα προβλήματα της κοινωνίας”, “ Είστε καθεστηκυΐα τάξη σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς”, ακούγονταν για αρκετή ώρα.

Οι βουλευτές κράτησαν την ψυχραιμία τους, σταμάτησαν άρον – άρον το διάλογο που επιχείρησαν να ανοίξουν με τους κρατούμενους και αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι, για να μεταφέρουν… τις εμπειρίες τους και στα άλλα μέλη της Επιτροπής που, πάντως είχαν την προνοητικότητα να μην ακολουθήσουν τους έξι “τολμηρούς” συναδέλφους τους στον Κορυδαλλό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις