Logo

''Καμπάνα'' σε δικηγόρο για απάτη



 
 

dikhgoros_17-12-2010Από τα έδρανα του υπερασπιστή  βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και από εκεί στο κελί της φυλακής, μετά τη βαριά …καμπάνα που του έριξε το δικαστήριο.

Ο λόγος για 43χρονο δικηγόρο της συμπρωτεύουσας, που κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απιστία και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 17 ετών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που δίκασε την υπόθεση, αποφάνθηκε ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει η ενοχή του δικηγόρου.  

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν ενισχύθηκαν οι αρχικές ενδείξεις ενοχής   για  τον συγκατηγορούμενο και αδελφό του καταδικασθέντα, τον οποίο και απάλλαξε από την κατηγορία της συνέργειας σε απάτη.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ο 43χρονος δικηγόρος  τελέστηκαν από αυτόν,  από το 2005 έως και το Φεβρουάριο του 2009 χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξαπάτησε περί τους 20 πελάτες του,  εταιρείες και  φυσικά πρόσωπα, προσδοκώντας παράνομο όφελος που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο δικηγόρος κατά την απολογία του παραδέχθηκε ότι καταχράστηκε χρήματα, αρνήθηκε ωστόσο, ότι τα ποσά που υπεξαίρεσε ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τα όσα κατατέθηκαν στο ακροατήριο, στις  παράνομες δραστηριότητες του δικηγόρου περιλαμβάνονταν  μεταβιβάσεις και αγορές ακινήτων από πλειστηριασμούς που δεν έγιναν ποτέ,  επιδόσεις πλαστών εγγράφων και η σύνταξη δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ουδέποτε είχαν εκδοθεί.

Σημειώνεται, ότι ο 43χρονος εξαφανίστηκε μετά τις παρανομίες του.  Το που βρισκόταν δεν το γνώριζε ούτε η οικογένειά του, η οποία άρχισε να τον αναζητεί. Την ίδια ώρα βέβαια, τον έψαχναν και τα θύματά του, τα οποία μαζί με αυτόν αναζητούσαν και τα χαμένα τους χρήματα.

Τελικά,  ο 43χρονος, περίπου δέκα μήνες μετά την εξαφάνισή του, εντοπίστηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Καλαμάτα όπου και δικηγορούσε μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις