Logo

''Στημένες οι κατηγορίες'' δηλώνει στο BBC ο Mr. Wikileaks



 
 

assange_bbc_21-12-2010

Ο Mr. Wikileaks εξακολουθεί να αρνείται την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών που του έχει αποδώσει οι εισαγκελικές αρχές της Σουηδίας, ισχυριζόμενος ότι οι δύο γυναίκες που τον κατηγορούν, εξαπατήθηκαν από την αστυνομία.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ έδωσε συνέντευξη για την εκπομπή “Today” του BBC από την έπαυλη στην Ανατολική Αγγλία όπου διαμένει μετά την απόφαση του Βρετανικού Δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο, με  αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση για την έκδοσή του στη Σουηδία.

Όπως υποστήρηξε ο ιδρυτής του WikiLeaks η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα και γι΄αυτό δεν εμπιστεύεται τον Εισαγγελέα της Σουηδίας.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο του BBC, Τζον Χάμφρις, είπε συγκεκριμένα: «Δεν χρειάζεται να πάω πίσω στη Σουηδία. Ο νόμος λέει ότι έχω κάποια συγκεκριμένα δικαιώματα και τα δικαιώματα αυτά σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να μιλήσω σε τυχαίους εισαγγελείς ανά τον κόσμο, που απλά θέλουν να έχουν μια συνομιλία και προσπαθούν να την εκμαιεύσουν με αυτόν τον τρόπο».

Ισχυρίστηκε επίσης, ότι οι σουηδικές αρχές ζήτησαν, στο πλαίσιο της εφαρμογής της έκδοσής του, να σταματήσουν να μιλάνε σχετικά με την υπόθεση αυτή τόσο ο ίδιος ο Ασάντζ, όσο και ο Σουηδός δικηγόρος του.

«Αυτό που ζητήθηκε είναι να με πάνε με τη βία στη Σουηδία και μόλις φτάσω εκεί, να κρατηθώ στην απομόνωση. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί φυσική δικαιοσύνη», είπε ο ιδρυτής του WikiLeaks.

Σχετικά με τις κατηγορίες των δύο γυναικών, ο Τζούλιαν Ασάντζ δήλωσε ότι “μία περιγραφή” του τι συνέβη ήταν ότι αφού συνειδητοποίησαν ότι είχαν εμπλακεί μαζί του με σεξουαλικό τρόπο, τρόμαξαν εξαιτίας της πιθανότητας μετάδοσης σεξουαλικών ασθενειών, πήγαν στην αστυνομία για να τις συμβουλεύσει «και στη συνέχεια, η αστυνομία εκμεταλλεύτηκε το θέμα αυτό και εξαπάτησε τις γυναίκες προκειμένου να τις πείσει να εμπλακούν σε όλο αυτό».

Πρόσθεσε επίσης, ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες παραβίασαν σκόπιμα ένα “παραθυράκι” της σουηδικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση που πήγαιναν στην αστυνομία για συμβουλή, δεν θα μπορούσαν να τους αποδοθούν κατηγορίες για ψευδή κατάθεση.

Το WikiLeaks έχει διαρρεύσει χιλιάδες διπλωματικά μυστικά των ΗΠΑ, γεγονός το οποίο η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε ως “σαμποτάζ των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των χωρών”. Ο Ασάντζ όμως, επιμένει ότι σκοπός του ήταν “να προάγει τη δικαιοσύνη μέσω της μεθόδου της διαφάνειας”.

«Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αλλάξουν –και ζούμε μόνο μία φορά. Κάθε άνθρωπος που μπορεί να κάνει κάτι σχετικά με αυτό, έχει το καθήκον να προσπαθήσει να διορθώσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε», κατέληξε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις