Logo

Διώκονται για κακούργημα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ



 
 

gagatsis_21-12-2010

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν, μετά τις διώξεις που άσκησε σήμερα η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για την ανάθεση των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Ειδικότερα, οι διώξεις που άσκησε η Εισαγγελία  αφορούν τα κακουργήματα  της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή και είναι σχετικές με την υπόθεση της ανάθεσης των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 2004 - 2005   σε ιδιώτη, εκπρόσωπο εταιρείας κυπριακών συμφερόντων,  ο οποίος τα μεταπώλησε, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τηλεοπτικούς σταθμούς, σε υψηλότερο αντίτιμο.

Οι διώξεις, που αφορούν και  τον εκπρόσωπο της κυπριακής εταιρείας,  ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) η οποία διενεργήθηκε από εισαγγελέα του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφορμή για την έρευνα ήταν καταγγελίες  που έκαναν λόγο για «σκανδαλώδη ανάθεση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας». Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες  τα δικαιώματα μετάδοσης ανατέθηκαν  σε εταιρεία που εκπροσωπούνταν από άτομο το οποίο εκτελούσε και καθήκοντα  μάνατζερ ποδοσφαιριστών, και πρόσφατα  ελέγχθηκε  από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή.

Τα γεγονότα, πάντα με βάση τις ίδιες καταγγελίες είχαν ως εξής: Αρχικά η ΕΠΟ διενήργησε διαγωνισμό για την ανάθεση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο συμμετείχαν και  τηλεοπτικοί σταθμοί με τις προσφορές τους. Η ΕΠΟ στη  συνέχεια κήρυξε άγονη τη διαγωνιστική διαδικασία   και προκήρυξε δεύτερο ανοικτό διαγωνισμό, που κατέληξε στην εκχώρηση των δικαιωμάτων μετάδοσης σε κυπριακή εταιρεία.

Η τελευταία μετείχε και στον πρώτο διαγωνισμό, που κηρύχθηκε άγονος κατά τον οποίο φέρεται ότι  είχε κάνει τη χαμηλότερη οικονομική προσφορά. Τελικά,  ο εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας  μεταπώλησε  τα δικαιώματα σε υψηλότερο αντίτιμο.

Μετά την άσκηση της δίωξης , η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία και θα καλέσει σε απολογία τους ποινικά εμπλεκόμενους.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι διώξεις δεν αφορούν όλα τα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, καθώς αρκετοί  εκ των συμβούλων απουσίαζαν και έτσι δεν έχουν υπογράψει την απόφαση για την εκχώρηση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις