Logo

Στον Εισαγγελέα, το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές



 
 

fylakes_21-12-2010Εβδομήντα περίπου άτομα φέρεται να συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας!

 Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα -και με τη βοήθεια των “κοριών“ της ΕΥΠ- σχημάτισε δικογραφία αποτελούμενη από 3.924 σελίδες την οποία απέστειλε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθήνας για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εμπλεκομένων.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το κύκλωμα αποτελούσαν εξήντα ένα (61) ιδιώτες, εκ των οποίων οι είκοσι (20) είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας (1) - υπό απόταξη - αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, τρεις (3) σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας (1) ιδιώτης γιατρός - Ψυχίατρος, ένας (1) δικηγόρος, μια (1) νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια (1) καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.

Ειδικότερα, ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην εγκλείστου σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, με τη οποία περιγράφονταν η μεθοδολογία και οι τρόποι εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας διενεργήθηκε πολύμηνη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκαν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής των εμπλεκομένων στις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις.

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει δομημένη και με διάρκεια στο χρόνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά Καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

 Τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στα Καταστήματα Κράτησης, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.

 Ο υπό απόταξη (με πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ.) αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω, στις 29.10.2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικό εξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2010 από directNEWS. gr


Τελευταίες Ειδήσεις