Logo

Διχάζει η ιστοσελίδα όπου μπαίνουν μαθητές για να διαδίδουν κουτσομπολιά



 
 

littlegossip_site_22-12-2010Πηγαίνουν στα καλύτερα και ακριβότερα σχολεία του κόσμου και οι γονείς τους πληρώνουν μέχρι και 35.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Μετά όμως από τις ορδές μαθητών του Ίτον, του Σεντ Πολ, του Χάροου και άλλων ακριβών κολεγίων, που έσπευσαν να διαδώσουν άσχημες φήμες σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση, την ερωτική ζωή και τα μυστικά των συμμαθητών τους στο διαδίκτυο, είναι προφανές ότι αυτά τα παιδιά χρειάζονται μαθήματα καλών τρόπων και συμπεριφοράς –για να μην αναφερθούμε στη γραμματική και την ορθογραφία.

Mία νέα ιστοσελίδα που ενθαρρύνει τους μαθητές να γράφουν ανώνυμα κουτσομπολιά και φήμες για τους συμμαθητές τους -τα οποία στη συνέχεια αξιολογούνται ως “αληθινά” ή “ψευδή” από τους υπόλοιπους χρήστες της ιστοσελίδας-, σημείωσε τεράστια έκρηξη δημοσιότητας μεταξύ των μαθητών της Βρετανίας τον περασμένο μήνα.

Πολλά από τα σχόλια που γράφονται στην ιστοσελίδα LittleGossip.com είναι το λιγότερο άσεμνα, ενώ υπάρχουν και πολλά ομοφοβικά καθώς και απειλητικά σχόλια.

Μία μαθήτρια του Emanuel School του Βόρειου Λονδίνου, έγραψε για μια συμμαθήτριά της: «Η ******* έχει τον τρόπο της με τα αγόρια, αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει καθόλου φίλες. Τι θα κάνει όταν ξεμείνει από αγόρια; Και ποιος να είναι άραγε ο επόμενος στόχος της;».

Τα σχόλια που γίνονται από τους χρήστες στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, είναι άσεμνα σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 10% των σχολίων που γράφονται σε αυτήν να καταγγέλλονται από τους υπόλοιπους χρήστες, προκειμένου να διαγραφούν οριστικά.

gossip_site_22-12-2010Οι γονείς των μαθητών και οι διευθυντές των σχολείων είναι έξαλλοι με το γεγονός ότι τα παιδιά και οι μαθητές τους διαδίδουν με τόσο μεγάλη άνεση βλαβερές φήμες ο ένας για τον άλλον. Η Σάρλοτ Μακλάουντ, μητέρα τεσσάρων παιδιών που φοιτούν στο Harrodian School του Βορειοδυτικού Λονδίνου, δήλωσε: «Αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι η κακία αυτών των ανώνυμων δημοσιεύσεων. Οι φίλοι της δεκαπεντάχρονης κόρης μου υφίστανται τον χλευασμό και την ταπείνωση καθημερινά. Είτε αληθεύουν είτε όχι, αυτοί οι προσωπικοί και σεξουαλικοί χλευασμοί διατίθενται παγκοσμίως μέσω του διαδικτύου».

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δέχτηκε “επίθεση” και από την Εθνική Ένωση Καθηγητών, οι οποίοι κατηγορούν τους δημιουργούς της για τη δημιουργία ενός “οχήματος κυβερνο-εκφοβισμού”.

Η ιστοσελίδα LittleGossip.com δημιουργήθηκε από προγραμματιστές στην Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, μαθητές από όλο τον κόσμο μπορούν να επιλέξουν την χώρα στην οποία ζουν και το σχολείο στο οποίο πηγαίνουν, προκειμένου να μπορούν οι συμμαθητές τους να βρίσκουν άμεσα τις σχετικές δημοσιεύσεις.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας ισχυρίζονται ότι σκοπός τους ήταν η ενθάρρυνση των ουσιαστικών συζητήσεων. Εκπρόσωπος μάλιστα του LittleGossip.com δήλωσε: «Ένας βασικός μας στόχος είναι ότι θέλουμε να εξαλείψουμε πλήρως τις επίπονες και προσβλητικές φήμες που αναρτούν οι χρήστες στην ιστοσελίδα μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι το περιεχόμενό της».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις