Logo

Θέλει και Άρειο Πάγο ο Εφραίμ !



 
 

efraim_22-12-2010Του μείωσαν την πρωτόδικη ποινή κι άρχισε τις …αγωνιστικές δηλώσεις! Ο λόγος για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ που καταδικάστηκε σήμερα από το πενταμελές εφετείο Θράκης.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο  μείωσε κατά πέντε μήνες την ποινή του ίδιου και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παρεμβάσεών του σε πρόεδρο δικαστηρίου που θα εξέδιδε απόφαση επί των διεκδικήσεων της Μονής σε εκτάσεις του Δημοσίου στη λίμνη Βιστωνίδα.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης η πλευρά των κατηγορουμένων δήλωσε πως ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς, όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, θα ζητηθεί η αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Θράκης έκρινε ενόχους τον   ηγούμενο Εφραιμ το μοναχό Αρσένιο και την πρώην πρόεδρο πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη επιβάλλοντας φυλάκιση 10 μηνών στον κάθε ένα με τριετή αναστολή.

Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι σχετικά με τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της διαρροής πρακτικών δικαστικής διάσκεψης (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) με φυσικό αυτουργό τη δικαστή Μαρία Ψάλτη και ηθικούς αυτουργούς τους Εφραίμ και Αρσένιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης, καθυστέρησε επί μήνες τη δημοσίευση απόφασης στη δικαστική διένεξη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου για τις διεκδικήσεις της τελευταίας σε δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα.

Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Ροδόπης και ενόψει έκδοσης της αποφάσεως έγινε η διάσκεψη των δικαστών, κατά την οποία δύο μέλη του δικαστηρίου τάχθηκαν υπέρ των θέσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Το αποτέλεσμα της διάσκεψης δεν παρέμεινε μυστικό και οι Εφραίμ και Αρσένιος με τηλεφωνήματά τους προς την πρόεδρο παρενέβησαν προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση της απόφασης που θα έβλαπτε τα συμφέροντα της Μονής Βατοπεδίου.

Σημειώνεται, ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Θράκης) είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή σε κάθε ένα εκ των κατηγορουμένων, την επικύρωση της οποίας είχε προτείνει ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις