Logo

Γιάφκα των ''Πυρήνων'' στο Χαλάνδρι χωρίς οπλισμό



 
 

chalandri_22-12-2010Γιάφκα στο Χαλάνδρι, που συνδέει   την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τους έξι πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν  οι διωκτικές αρχές.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία στην οποία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διέμενε άτομο με τα στοιχεία «Σταμάτης Δεμέτης».

Το συγκεκριμένο όνομα είναι ένα από αυτά που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή έξι ατόμων τα οποία συνελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου για συμμετοχή σε μη κατονομαζόμενη προς το παρόν τρομοκρατική οργάνωση.

Σε σπίτια γιάφκες της οργάνωσης...χωρίς όνομα (στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά) είχε βρεθεί βαρύς οπλισμός, ενώ αποτυπώματα δύο από τους έξι συλληφθέντες, των Αλέξανδρου Μητρούσια και Γιώργου Καραγιαννίδη, έχουν βρεθεί στη γιάφκα των «Πυρήνων» που ανακαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 στο Χαλάνδρι.

Στη γιάφκα που ερευνήθηκε σήμερα και βρίσκεται στην οδό Κάσου 3  στο Χαλάνδρι διέμεναν κάποια στιγμή, όπως ισχυρίζονται αστυνομικές πηγές, οι Παναγιώτης Αργυρού και Κωνσταντίνος Τσάκαλος, που έχουν παραδεχθεί με επιστολή τους ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν το όνομα «Σταμάτης Δεμέτης» αντιστοιχεί σε τρίτο υπαρκτό πρόσωπο με πλαστά στοιχεία ή αν  το χρησιμοποιούσε κάποιος εκ των Π. Αργυρού και Κ. Τσάκαλου.

Κατά την έρευνα στο σπίτι της οδού Κάσου δεν βρέθηκε οπλισμός αλλά μόνο ένα βαλιτσάκι με υλικά μεταμφίεσης, μία βαλίτσα, τρία σακ βουαγιάζ, δύο ορειβατικοί σάκοι, ρούχα, βιβλία, ένα κράνος μοτοσυκλέτας και μία οθόνη υπολογιστή τα οποία θα υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση και θα αξιολογηθούν από τις διωκτικές Αρχές.

Σημειώνεται, ότι  το επίμαχο σπίτι έχει εγκαταλειφθεί από τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος όροφος της μονοκατοικίας έχει νοικιαστεί από υπαρκτό πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι αποσκοπούσε στον προσανατολισμό των ερευνών η ανακοίνωση, μέσω διαδικτύου, των Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού και Χάρη Χατζημιχελάκη.

Οι τρείς προφυλακισμένοι σε αυτή την ανακοίνωση δηλώνουν πως οι πρόσφατα συλληφθέντες Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας δεν είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ούτε έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επισημαίνουν το γεγονός ότι στην επίμαχη ανακοίνωση δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τους υπόλοιπους τέσσερις προφυλακισμένους για συμμετοχή στην ίδια μη κατονομαζόμενη οργάνωση Κωνσταντίνο Σακκά, Δημήτρη Μιχαήλ, Χρήστο Πολίτη και Στέλλα Αντωνίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις