Logo

Ο ''εγκέφαλος" μίλησε...



 
 

coca_22-12-2010Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ένας – ένας τα μέλη της σπείρας εμπόρων ναρκωτικών που ζούσαν μέσα στη χλιδή και προμήθευαν κοκαϊνη την υψηλή κοινωνία και γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Την οδό για τον Κορυδαλλό… βάδισε πρώτος ο 34χρονος που φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας με τις Πόρσε.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε ενώπιον της  30ης ανακρίτριας ότι είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας και κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση συνεχίζεται με τις απολογίες των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων, από τους συνολικά 9 που συνελήφθησαν για  εμπλοκή στο κύκλωμα των εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, κατά την απολογία του, υποστήριξε πως ο άνθρωπος που κινούσε τα «νήματα» ήταν ένας Αλβανός, τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, του τον σύστησε Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων.

Ο κατηγορούμενος έδωσε στον ανακριτή το όνομα του επιχειρηματία που του γνώρισε τον Αλβανό τον οποίο περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια, υποδεικνύοντας και το χώρο, μια αποθήκη στο Παγκράτι, όπου γίνονταν οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών.

Επίσης, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι η αμοιβή του για την εμπλοκή του στο κύκλωμα των εμπόρων ναρκωτικών ήταν η εξασφάλιση της δόσης του. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι έπεσε στα ναρκωτικά από την ηλικία των 15 ετών και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ όταν αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του υπέβαλλε το αίτημα να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Χρ. Στάθης δήλωσε ότι η σύλληψη του εντολέα του είναι η μόνη ελπίδα του για να σωθεί από τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται, ότι ο 34χρονος αντιμετωπίζει, όπως και οι έξι συγκατηγορούμενοί του που θα απολογηθούν σήμερα, τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της παραβίασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος των εννέα συλληφθέντων ως μελών της σπείρας περιλαμβάνονται αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπόρων και των πελατών τους που έχουν καταγραφεί από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα, τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση παρακολουθούνταν από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου. Από τις παρακολουθήσεις αυτές προκύπτουν τα πλήρη στοιχεία 53 προσώπων για τα οποία αναμένεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

Σήμερα, επίσης, απολογήθηκαν στην ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθεροι ακόμη δύο από τους εννέα συλληφθέντες οι οποίοι ήταν πελάτες του κυκλώματος και αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις