Logo

Ιταλική οργάνωση με...Φούντα ο αποστολέας των τρομο - πακέτων στη Ρώμη



 
 

italikh_founta_24-12-2010

Ιταλική οργάνωση, επικαλούμενη το όνομα του νεκρού τρομοκράτη Λάμπρου Φούντα – σκοτώθηκε το Μάρτιο του 2010 σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς – ανέλαβε την ευθύνη για τα πακέτα – βόμβες στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη, που προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο ατόμων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία. Federazione Anarchica Informale, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Τα παραπάνω αναφέρει η οργάνωση «FAI, επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας» σε σύντομο μήνυμά της το οποίο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, βρέθηκε σε ένα μικρό κουτί κοντά σε έναν από τους τραυματίες.

Το κείμενο του μηνύματος ανάληψης ευθύνης των βομβιστικών επιθέσεων δικαιώνει απόλυτα τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Αλφρέντο Μαντοβάνο ο οποίος την Πέμπτη, σε αντίθεση με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ρομπέρτο Μαρόνι, εξέφρασε την άποψη ότι τα πακέτα βόμβες «είναι πολύ πιθανόν να εστάλησαν από το εσωτερικό της χώρας, από την Ιταλία.»

Μάλιστα, ο κ. Μαντοβάνο διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι η αποστολή των πακέτων έγινε από την ελληνική επικράτεια», παρά τις σχέσεις που φαίνεται ότι διατηρεί μια σειρά Ιταλικών οργανώσεων με Έλληνες.

Επιπλέον, ο ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές για τις ξένες πρεσβείες στην Ιταλία και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η Ιταλική αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις πρεσβείες και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες και συνιστά την τήρηση ιδιαίτερα προσεκτικών διαδικασιών κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις