Logo

Ιδανικά κοκτέιλ για ρεβεγιόν



 
 

xmas_cocktails_24-12-2010 Χριστούγεννα και ιδού μερικές προτάσεις για να φτιάξετε μόνοι σας υπέροχα κοκτέιλς.

LADY CLAUS (χωρίς αλκοόλ)

Αυτό το ποτό με το υπέροχο κόκκινο χρώμα είναι ιδανικό για τα Χριστούγεννα και καθώς είναι γεμάτο με ζουμερές φράουλες και cranberries, δεν πρόκειται να καταλάβουμε καν την απουσία του αλκοόλ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 4 φρέσκες φράουλες, 30ml σιρόπι μελιού (ή σιρόπι ζάχαρης), 20 ml χυμό λεμονιού, 100ml χυμό cranberry και 5ml ροδόνερο.

 

 

Χτυπάμε τις φράουλες σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν χυμός. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι για μαρτίνι και το γαρνίρουμε με μία φράουλα κι ένα φύλλο μέντας.

WINTER DAISY

Αυτό το ποτό συνδυάζει ρούμι με κρασί, γι’ αυτό και έχει πλούσια γεύση χωρίς όμως να είναι πολύ γλυκό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 60ml Dow’s Port (είδος Πορτογαλικού κρασιού) - ή κάποιο εφάμιλλο κρασί -, 30ml ρούμι - όσο πιο παλιό ηλικιακά, τόσο το καλύτερο - 30ml χυμό λεμονιού, 15ml καστανή ζάχαρη και 7,5ml γρεναδίνη.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, τα ανακατεύουμε και μετά τα χτυπάμε δυνατά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν ετοιμαστεί, ρίχνουμε το ποτό -σουρώνοντάς το- σε ένα ποτήρι για μαρτίνι και γαρνίρουμε με μία λεπτοκομμένη φέτα πορτοκαλιού.

HAPPY AS DADDY

Ένα πολύ ζεστό και χαλαρωτικό ποτό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 1 πορτοκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρευστό μέλι, 2 φέτες φρέσκιας πιπερόριζας (τζίντζερ) και 60ml ουίσκι.

Ξύνουμε στον τρίφτη μία λεπτή λωρίδα από το πορτοκάλι και την αλείφουμε στο εσωτερικό μιας κούπας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κούπα το μέλι, τη μία φέτα πιπερόριζας και λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ποτό σε ένα πυρίμαχο ποτήρι και γαρνίρουμε με μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού και τη δεύτερη φέτα πιπερόριζας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις