Logo

Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στης Κίνας τα κλωστοϋφαντουργεία!



 
 

metanastes_26-12-2010"Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές..." τραγουδούσε τη δεκαετία του 50 ο αθάνατος Στέλιος Καζαντζίδης, για να... 

περιγράψει τα βάσανα και τις πίκρες των ελλήνων οικονομικών μεταναστών.

Ποιός να το πίστευε, ότι πενήντα χρόνια αργότερα οι έλληνες θα ζούσαν πάλι τον εφιάλτη της ξενητιάς για μια θέση εργασίας... Μόνο που τώρα οι στοές του Βελγίου θα αντικατασταθούν από τα κλωστοϋφαντουργεία της Κίνας.

Δυστυχώς αυτές φαίνεται να είναι οι προοπτικές απασχόλησης, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της εταιρείας Manpower Inc, που διεξήχθη σε 39 χώρες του κόσμου και μεταξύ 64.000 εργοδοτών.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι εργοδότες σε 32 από 39 χώρες και για το πρώτο τρίμηνο του 2011 περιμένουν  θετική δραστηριότητα στις προσλήψεις -σε διαφορετικό βέβαια βαθμό ο κάθένας-   με την Ινδία, την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Βραζιλία, την Τουρκία και τη Σιγκαπούρη να αναφέρουν τα ισχυρότερα σχέδια προσλήψεων.

Αντιθέτως, οι εργοδότες στην Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, έχουν τις πιο αδύναμες και αρνητικές προβλέψεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

manpower_26-12-2010 «Το φωτεινό παράδειγμα στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η Γερμανία, όπου το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ οι μηχανικοί και οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να έχουν υψηλή ζήτηση. Στην πραγματικότητα, η πρόβλεψη των προσλήψεων που έδωσαν οι Γερμανοί εργοδότες αποτελεί μία από τις ισχυρότερες προοπτικές του πρώτου τριμήνου από τότε που ξεκινήσαμε να διεξάγουμε έρευνες στη γερμανική αγορά, το 2003», δήλωσε εκπρόσωπος της Manpower.

Επίσης οι προσδοκίες των εργοδοτών συνεχίζουν να είναι ισχυρές στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, όπου οι προοπτικές εργασιακής απασχόλησης σημειώνουν βελτίωση χρόνο με το χρόνο, και στις οκτώ χώρες που ρωτήθηκαν για την έρευνα.

Συγκριτικά τους προηγούμενους τρείς μήνες, οι προοπτικές απασχόλησης βελτιώθηκαν ή παρέμειναν σταθερές σε έξι χώρες.

Τα περιφερειακά σχέδια προσλήψεων εξακολουθούν να είναι ισχυρότερα στην Ινδία, την Κίνα και την Ταϊβάν και πιο αδύναμα στην Ιαπωνία, παρά τις –συγκρατημένα- αισιόδοξες προβλέψεις των εργοδοτών.

Τέλος και στις 10 χώρες στην περιοχή της αμερικανικής ηπείρου,  οι προβλέψεις από τους εργοδότες που ερωτήθηκαν, είναι ισχυρότερες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε όλες τις χώρες, εκτός από τη Γουατεμάλα.

Ωστόσο, όλες αυτές οι χώρες θα πρέπει -σε γενικές γραμμές- να σημειώσουν θετική δραστηριότητα προσλήψεων στο επόμενο τρίμηνο.

Τα περιφερειακά σχέδια προσλήψεων είναι περισσότερο αισιόδοξα στη Βραζιλία και στο Περού και λιγότερο αισιόδοξα στη Γουατεμάλα και στις ΗΠΑ, αν και η έκθεση από τους εργοδότες των ΗΠΑ έχει ελαφρώς βελτιωθεί σε σχέση με τα δύο τελευταία τρίμηνα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις