Logo

Οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία!



 
 

negative_thoughts_27-12-2010Σας έχει τύχει ποτέ να πάρετε ένα μπισκότο απ’ το κουτί και μετά να σκεφτείτε ότι χαλάσατε τη δίαιτά σας, όποτε αν φάτε κι όλα τα υπόλοιπα δεν θα κάνει καμία διαφορά;

Μήπως συμπεράνατε ότι επειδή δεν πήρατε προαγωγή κι αυτόν τον χρόνο, είναι προφανές ότι δεν έχετε καμία ελπίδα επιτυχίας στην επαγγελματική σας καριέρα;

Δεν είστε οι μόνοι. Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα άτομα βασανίζονται αρκετές φορές από τις αρνητικές σκέψεις, αλλά για μερικούς, η καταστροφική "φλυαρία" της αμφιβολίας για τον εαυτό τους μπορεί να είναι αμείλικτη.

Οι ψυχολόγοι πλέον πιστεύουν ότι όπως το αίσθημα της αμηχανίας μπορεί να ενεργοποιήσει μία φυσική αντίδραση (κοκκίνισμα), έτσι ακριβώς και οι αυτοκαταστροφικές σκέψεις μπορούν να οδηγήσουν σε κακή υγεία, σε αύξηση του σωματικού βάρους και σε δυστυχία.

Ο ψυχίατρος Dr. Daniel Amen, έχει περάσει όλη του τη ζωή μελετώντας το πώς οι σκέψεις μας επηρεάζουν την εμφάνιση, την ενέργεια και την ικανότητά μας να κάνουμε μια πετυχημένη δίαιτα. Οι έρευνές του έδειξαν ότι μετατρέποντας τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές, μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Στο νέο του βιβλίο “Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε το σώμα σου”, ο Dr. Amen προσδιορίζει την πηγή του “κακού”: την ΑΑΣ (Αυτοματοποιημένη Αρνητική Σκέψη), την οποία περιγράφει ως “τις φωνούλες που πετάγονται μες στο κεφάλι σου και σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά καλός, δεν είσαι αρκετά αδύνατος, είσαι κακή μητέρα, κοκ”.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, μερικές από τις ΑΑΣ μπορούμε να τις χειριστούμε. «Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να συμβάλουν στο να μας συμβούν αρνητικά γεγονότα. Ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ ισχυρό όργανο. Αν βλέπουμε τον εαυτό μας ως παχύ, γερασμένο και ρυτιδιασμένο, επιταχύνουμε την παραγωγή της ορμόνης του άγχους που επηρεάζει την υγεία μας, το βάρος και το μυαλό μας».

Αν λοιπόν, ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν από ΑΑΣ, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αγνοήσετε αυτές τις “φωνούλες” μέσα στο μυαλό σας και να φερθείτε στον εαυτό σας με τον σεβασμό που του αξίζει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις