Logo

Πλήρωσαν με τη ζωή τους την είδηση...



 
 

dhmosiografoiΠερισσότεροι από 520 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν "πολεμώντας" για την  είδηση, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, κατά την τελευταία πενταετία!

Την ίδια περίοδο καταγράφονται ως οι πιο επικίνδυνες χώρες, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από τους μισούς δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο, το Ιράκ, οι Φιλιππίνες, το Μεξικό και το Πακιστάν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση «Presse Embleme Campagne» (PEC), που εδρεύει στη Γενεύη.

Ειδικότερα, για το έτος 2010 οι πιο επικίνδυνες χώρες είναι το Μεξικό και το Πακιστάν, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 28 δημοσιογράφοι. Οι μισοί από αυτούς στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν την κοινή γνώμη βρέθηκαν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των μεξικάνικων διωκτικών αρχών και των καρτέλ ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν σε περιοχές της μεθορίου με το Αφγανιστάν.

Φέτος ως τρίτη κατά σειρά επικίνδυνη χώρα καταγράφηκε η Ονδούρα , όπου σκοτώθηκαν 9 δημοσιογράφοι. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Ιράκ όπου δολοφονήθηκαν 7 δημοσιογράφοι και ακολουθούν οι Φιλιππίνες ( 6 δολοφονίες δημοσιογράφων ), η Ρωσία, η Κολομβία και το Αφγανιστάν όπου έχασαν τη ζωή τους 5, 4 και 3, αντίστοιχα, δημοσιογράφοι.

Κατά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων ο γενικός γραμματέας της PEC Μπλέζ Λαμπέν επισήμανε την έλλειψη αποτελεσματικών μηχανισμών που θα οδηγούσαν στην ταχεία διεξαγωγή των σχετικών ερευνών και την εν συνεχεία δίωξη των δραστών αυτών των εγκλημάτων.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαμπεν διευκρίνισε ότι δυστυχώς « η διεθνής κοινότητα δεν έχει βρει ακόμα τα μέσα για να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2010 από directNEWS.gr

 






Τελευταίες Ειδήσεις