Logo

Αγωγή κατά της Apple για παραβίαση προσωπικών δεδομένων



 
 

iphone_29-12-2010Για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί ηλεκτρονικής απάτης και προστασίας της ιδιωτικής ζωής κατηγορούν την Apple με συλλογική αγωγή, που κατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών, χρήστες του iPhone και του iPad!

Η κατάθεση της αγωγής έχει προκαλέσει αίσθηση και πολλές συζητήσεις τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στη διεθνή κοινότητα των χρηστών των διάσημων συσκευών. Κι αυτό διότι οι προσφεύγοντες στην Αμερικανική Δικαιοσύνη στρέφονται κατά της Apple εγκαλώντας την, ότι μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών, που έχει εγκαταστήσει στα δύο τεχνολογικά προϊόντα της, μεταδίδονται σε διαφημιστικά δίκτυα προσωπικά τους δεδομένα χωρίς να προϋπάρχει η συγκατάθεσή τους.

Οι ενάγοντες, που ζητούν να αποζημιωθούν και ταυτόχρονα να απαγορευθεί η μετάδοση των στοιχείων τους, στρέφονται και κατά των εκπροσώπων συγκεκριμένων εφαρμογών, όπως είναι οι Pandora, Paper Toss, Weather Channel, Dictionary.com, κ.α., υποστηρίζοντας ότι μέσω αυτών γίνεται η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

Όπως υποστηρίζεται στην αγωγή πρόκειται για εφαρμογές, συμβατές με τα iPhone και τα iPad, η χρήση των οποίων αγοράστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οπότε και έγινε η προσφυγή στο αμερικανικό δικαστήριο.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι μέσω μερικών από αυτές τις εφαρμογές μεταδίδονται σε δίκτυα διαφημιστών προσωπικές πληροφορίες σχετικές με τη θέση, την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, την εθνικότητα, το σεξουαλικό προσανατολισμό και τις πολιτικές απόψεις των καταναλωτών- χρηστών.

«Κανείς από τους εναγόμενους δεν ενημέρωσε επαρκώς τους ενάγοντες για τις πρακτικές τους και κανείς από τους εναγόμενους δεν εξασφάλισε τη συγκατάθεση των εναγόντων για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση», επισημαίνεται στην αγωγή.

Αντίθετα, η Apple αρνείται όσα της αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν επέτρεπε στους εκπροσώπους των εφαρμογών να διαβιβάσουν στοιχεία των χρηστών χωρίς τη συναίνεσή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις