Logo

''Έγκλημα'' στο υπουργείο Εργασίας



 
 

egiptios_29-12-2010Αυτό που συνέβη είναι ντροπή! Το υπουργείο Εργασίας – υπεύθυνο για την προστασία των εργαζομένων – κρατούσε κρυφό επί δέκα ημέρες το θάνατο οικονομικού μετανάστη πατέρα τεσσάρων παιδιών ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου στην οδό Κοραή 4, καθαρίζοντας τα τζάμια των ... καρεκλοκενταύρων της κυρίας Κατσέλη.

Επί δέκα ολόκληρες μέρες, οι άνθρωποι που πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες τούτης της χώρας, για να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, είχαν στη “δούλεψή” τους ανασφάλιστο εργάτη ο οποίος έχασε τη ζωή του επειδή δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Ωστόσο,  αντί ένας - έστω και ένας - αρμόδιος να υποβάλει, για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του, επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το “έγκλημα”.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. Ο 44χρονος Αιγύπτιος Ασίζ Εμάντ βγήκε στο παράθυρο για να καθαρίσει τα τζάμια ώστε να έχουν… θέα κάποιοι “χαραμοφάηδες” του υπουργείου. Λόγω των ελλιπών μέτρων ασφαλείας όμως, έπεσε από τον 3ο όροφο στο ισόγειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Από τον έλεγχο που διενήργησε μετά το τραγικό γεγονός το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, διαπιστώθηκαν σοβαρές ευθύνες της εταιρίας καθαρισμού που είχε συνάψει τη σχετική σύμβαση με την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας αφού ο άτυχος εργαζόμενος είχε “αδήλωτη σχέση εργασίας”.

Επίσης η εταιρία προσπάθησε να παρουσιάσει το θύμα ως υπεργολάβο, επικαλούμενη προφορική συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει το συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

Τέλος, ο 44χρονος Αιγύπτιος εργαζόταν παράνομα Κυριακή, ενώ δεν είχε ληφθεί κανένα από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τα Μ.Μ.Ε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας … εδέησε να εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας ότι «θέλοντας να εκφράσει και εμπράκτως τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν  έχει εντείνει τις προσπάθειες της προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές της υποθέσεως…».

Ούτε μια κουβέντα φυσικά που να εξηγεί γιατί, επί δέκα ολόκληρες μέρες, κρατούσαν το τραγικό συμβάν κρυφό. Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις