Logo

Ρομπότ διδάσκουν σε σχολεία στη Ν. Κορέα !



 
 

Engkey_29-12-2010Ρομπότ ξεκίνησαν να  διδάσκουν Αγγλικά στους μαθητές μιας πόλης της Νότιας Κορέας στην πρώτη προσπάθεια ενός πιλοτικού προγράμματος που είναι σχεδιασμένο να τροφοδοτεί την εκκολαπτόμενη βιομηχανία ρομπότ.

Τα Engkey, όπως λέγονται τα άσπρα ρομπότ σε σχήμα αυγού που δημιουργήθηκαν στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας, "διορίστηκαν" την περασμένη Δευτέρα σε 21 δημοτικά σχολεία στην πόλη Daegu.

Τα 29 ρομπότ, που έχουν ύψος ένα μέτρο περίπου και μια οθόνη τηλεόρασης για πρόσωπο, τσούλαγαν στην αίθουσα ενώ μιλούσαν στους μαθητές, τους διάβαζαν βιβλία και χόρευαν κουνώντας το κεφάλι και τα χέρια τους.

Στην οθόνη που έχουν, εμφανίζεται το ψηφιακό πρόσωπο μιας γυναίκας, ενώ τα ρομπότ τα χειρίζονται ασύρματα καθηγητές Αγγλικών στις Φιλιππίνες, οι οποίοι μπορούν να δουν και να ακούσουν τα παιδιά μέσω ενός απομακρυσμένου συστήματος ελέγχου.

«Οι εκφράσεις των προσώπων των καθηγητών ανιχνεύονται από ειδικές κάμερες που τις αντικατοπτρίζουν άμεσα στο ψηφιακό πρόσωπο των ρομπότ», δήλωσε ο Sagong Seong-Dae, επιστήμονας του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας. «Οι καθηγητές στις Φιλιππίνες, παρόλο που είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι, είναι πολύ πιο φθηνοί από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Κορέας».

Πέρα από το διάβασμα βιβλίων, τα ρομπότ χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για να τραγουδάνε τραγούδια και να παίζουν παιχνίδια του αλφάβητου με τους μαθητές.

«Τα παιδιά είναι ξετρελαμένα, καθώς τα ρομπότ είναι ενδιαφέροντα και “γλυκούλικα”. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί ενήλικες που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα ρομπότ, λέγοντας ότι νιώθουν λιγότεροι αγχωμένοι να μιλάνε σε ρομπότ παρά σε πραγματικούς ανθρώπους», δήλωσε η Kim Mi-Young, υπάλληλος του εκπαιδευτικού γραφείου της πόλης Daegu.

Τα ρομπότ-δάσκαλοι, βρίσκονται προσωρινά σε πειραματικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ιθύνοντες σκέφτονται να τα προσλάβουν για πλήρες ωράριο αν οι επιστήμονες τα αναβαθμίσουν, τα κάνουν πιο εύκολα στον χειρισμό και πιο οικονομικά.

«Οι μαθητές συμμετέχουν πιο ενεργά στην τάξη με τα ρομπότ –ιδιαίτερα οι πιο ντροπαλοί μαθητές που φοβούνται να μιλήσουν στους πραγματικούς δασκάλους», είπε η Kim.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις