Logo

Βόμβα μεγάλης ισχύος στα Διοικητικά Δικαστήρια



 
 

protodikeio_30-12-2010Επαναστατικό Αγώνα και Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – οργανώσεις που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την ζελατοδυναμίτιδα ως εκρηκτική ύλη – «μύρισε» η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το δικαστικό μέγαρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας στην οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Η εκκωφαντική έκρηξη, που συγκλόνισε την περιοχή των Αμπελοκήπων και προκάλεσε ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές σε κτίρια, αυτοκίνητα και παρακείμενα περίπτερα, προήλθε από μια παγιδευμένη μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφερόμενοι στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, έκαναν λόγο για δύο άνδρες που φορούσαν στολή αστυνομικού και έφεραν και τον ανάλογο οπλισμό.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τους μάρτυρες, πάρκαραν γύρω στις 06:00 το πρωί τη μηχανή μπροστά στα δικαστήρια, λέγοντας πως έχει πάθει βλάβη και στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο βαν που τους περίμενε λίγο παρακάτω.

Της έκρηξης είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ισάριθμα μέσα ενημέρωσης. Το ένα προς τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, γύρω στις 07:38 το πρωί, στο οποίο μια ανδρική φωνή ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από τα Διοικητικά Δικαστήρια  και ότι η έκρηξη θα γινόταν σε 40 λεπτά.

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αυτή τη φορά ο άγνωστος άνδρας έδωσε και διευκρινίσεις προκειμένου η αστυνομία να πειστεί ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Συγκεκριμένα, η ανδρική φωνή έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας της παγιδευμένης μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη έξω από τα δικαστήρια.

Ο χρόνος που είχε δοθεί ήταν αρκετός για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, κάτι που όπως φαίνεται ήταν και η πρόθεση αυτών που τοποθέτησαν τη βόμβα.

protodikeio2_30-12-2010Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, εντόπισαν γρήγορα τη μοτοσικλέτα αφού γνώριζαν τον αριθμό κυκλοφορίας της ή οποία ήταν σταθμευμένη με το τιμόνι στο πεζοδρόμιο και εκκένωσαν το κτίριο των διοικητικών δικαστηρίων.

Η βόμβα βρισκόταν στη μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας η οποία είχε κλαπεί χθες από το Γαλάτσι. Μόλις αυτή εξερράγη τα γύρω σταθμευμένα αυτοκίνητα πήραν φωτιά, ενώ κάποια από αυτά εκτινάχθηκαν μακριά και αναποδογύρισαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τα τζάμια του κτιρίου των Διοικητικών Δικαστηρίων για να αποφευχθεί ο τραυματισμός πολιτών.

Σημειώνεται, ότι σε προκήρυξη της 25ης Νοεμβρίου 2010, για την ανάληψη της ευθύνης για τα τέσσερα παγιδευμένα δέματα στην περιοχή του Παγκρατίου, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καλούσε άλλες οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό να «χτυπήσουν» δικαστικούς στόχους.

Το κάλεσμα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προς άλλες οργανώσεις έγινε ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων ως μελών της εν λόγω οργάνωσης που έχει προσδιοριστεί να αρχίσει στις 17 Ιανουαρίου 2011.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2010 από directNEWS.gr



Τελευταίες Ειδήσεις