Logo

Εξοντωτική ποινή σε δημοσιογράφο στην Τουρκία



 
 

emine_demir_30-12-2010Εξοντωτική ποινή, που υπερβαίνει τα 100 έτη (!),  επέβαλλε δικαστήριο της Τουρκίας σε γυναίκα δημοσιογράφο επειδή  φέρεται να υποστήριζε … κατ’ εξακολούθηση με τα άρθρα της το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν  (PKK)!

Η υποστήριξη του PKK θεωρείται ποινικό αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα και με αυτό το δεδομένο το δικαστήριο της γειτονικής μας χώρας του… έδωσε και κατάλαβε ως προς το ύψος της ποινής.

Κατηγορουμένη ήταν η δημοσιογράφος Εμινέ Ντεμίρ, συντάκτρια της  Κουρδικής εφημερίδας « Azadiya Welat» («Ελευθερία της Χώρας»), που κάθισε στο εδώλιο δικαστηρίου του Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο  κρίνοντάς την ένοχη για προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων ανταρτών της επέβαλλε ποινή κάθειρξης 138 ετών !

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, επιχείρησε να δικαιολογήσει από έδρας την αυστηρότητα που επέδειξε ως προς το ύψος της επιβληθείσας ποινής. Γι’ αυτό και υποστήριξε πως η δημοσιογράφος  παραβίαζε σταθερά το νόμο  καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών 2008  και 2009.

Σημειώνεται, ότι η έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της Εμινέ Ντεμίρ – κατά της οποίας η καταδικασθείσα έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση- συνέπεσε με την άφιξη του αρχηγού του Τουρκικού κράτους Αμπντουλάχ Γκιούλ στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις