Logo

Θέλουν να πληρώνουμε φόρους... με το βούρδουλα !



 
 

financialtimes_05-01-2011Μάθανε ότι π*********  πλάκωσαν και οι… Εγγλέζοι!

Μόνο με την παράφραση της γνωστής λαϊκής παροιμίας μπορεί να ερμηνευθεί το άρθρο της εφημερίδας Financial Times το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητάει από την Ελλάδα να αναθέσει την είσπραξη των φόρων σε ιδιώτες “όπως συνέβαινε και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία”.

Η…  φοβερή αυτή ιδέα ανήκει στον αρθρογράφο της Βρετανικής εφημερίδας, Τζον Πλέντερ ο οποίος μάλιστα μας προτείνει να κάνουμε μαθήματα λατινικών.

Για να θυμηθούμε, όπως γράφει, τον τρόπο που εισέπρατταν τους φόρους οι αυτοκράτορες Αύγουστος και Διοκλητιανός από τις χώρες, οι οποίες  βρίσκονταν υπό την κατοχή των ρωμαϊκών λεγεώνων!!

Μάλιστα, προτείνει να απολυθούν όλοι οι έλληνες εφοριακοί υπάλληλοι με γενναιόδωρα πακέτα αποζημιώσεων  “αν αποτελούν τέτοια πληγή για το σύστημα, όσο θεωρούνται ότι είναι”.

Στη συνέχεια – πάντα κατά τον… κύριο Πλέντερ – και αφού προηγηθεί “μια πρόσφορη περίοδος συλλογής των φόρων από ιδιώτες μπορεί να δημιουργηθεί από την αρχή ένα μη διεφθαρμένο κεντρικό σύστημα είσπραξης”.

Ευτυχώς, ο αρθρογράφος των Financial Times κάπου θυμάται μέσα στο άρθρο του ότι πολλοί διαβόητοι “φοροεισπράκτορες” της Ρώμης εκτελέστηκαν επειδή χρησιμοποίησαν βία και παράνομες μεθόδους για να πλουτίσουν σε βάρος των πολιτών.

Τέλος δεν ξεχνάει να επιτεθεί και στην ελληνική  κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι είναι επίσης ανίκανη και διεφθαρμένη αφού “σε μια Ευρώπη όπου η Γερμανία παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην επιβολή λιτότητας στις χώρες με μεγάλο έλλειμμα, οι απόπειρες να αυξηθεί  η φορολογία διατρέχουν τον κίνδυνο να θεωρηθούν σαν απαίτηση για την απότιση φόρου στους Γερμανούς, που ήταν δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου”.

Υ.Γ. Εμείς, πάλι, γιατί θυμόμαστε ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας ακύρωσε διαφημιστικό πακέτο για τον τουρισμό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο ΜΜΕ στον οποίο ανήκει και η εν λόγω Βρετανική εφημερίδα;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις