Logo

Στήνουν αγώνες και στη Γερμανία



 
 

stimenoiagvnes_6-1-2011Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει όλα τα στοιχεία του θρίλερ: το φόβο του θανάτου, απειλές και εκβιασμούς, ανθρωποκυνηγητό, καταδιώξεις σε αεροδρόμια, μυστικές συναντήσεις σε σκοτεινά υπόγεια αλλά και σε φουαγιέ πολυτελών ξενοδοχείων.

Ο Ρενέ Σνίτσλερ πρώην επιθετικός ποδοσφαιριστής του St. Pauli περιέγραψε τα πάντα με ανατριχιαστική ακρίβεια, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern. Ο 25χρονος παραδέχθηκε ότι έλαβε συνολικά 100 χιλιάδες ευρώ για να συμβάλει στο στήσιμο πέντε εκτός έδρας αγώνων της ομάδας του, το 2008, την εποχή που η St. Pauli έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία. Ο ίδιος αρνείται ότι τήρησε τη συμφωνία.

Η ομολογία του θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα, θα παρατηρήσει γερμανική εφημερίδα. Και πράγματι, οι διηγήσεις του Σνίτσλερ είναι συγκλονιστικές.

 Με το πιστόλι στον κρόταφο

Τα χρήματα για να «μανιπουλάρει» τα παιγνίδια τα έλαβε από κάποιον «Πάουλ», ο οποίος γνώριζε το πάθος του Σντίτσλερ για τα τυχερά παιγνίδια αλλά και τα τεράστια χρέη του.

Ο Πάουλ τον είχε απειλήσει ότι εάν δεν συμπράξει στο στήσιμο, θα τον έδενε σε μια κολώνα για τη μέτρηση της στάθμης του ποταμού Έλβα και θα περίμενε την παλίρροια. Ένας άλλος μαφιόζος του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο.

Ο φόβος του θανάτου ήταν καθημερινή υπόθεση, θα πει ο Ρενέ Σνίτσλερ. Επιμένει ωστόσο ότι δεν υποχώρησε. Πήρε τα λεφτά αλλά δεν έστησε τα ματς.

Παρά ταύτα, η ομολογία του συγκλόνισε τους παράγοντες της St. Pauli. Ο μάνατζερ της ομάδας Κρίστιαν Μπένιγκ δηλώνει: «Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι συνέβη κάτι τέτοιο στο γερμανικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα ότι συνέβη στην δική μας ομάδα. Μας σοκάρει η είδηση ότι κάποιος από εμάς είχε επαφές με την μαφία των στημένων αγώνων».

Οι παράγοντες του St. Pauli εξέτασαν και τα 5 παιγνίδια, στα οποία αναφέρθηκε ο Σνίτσλερ. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάτι που να κινεί υποψίες. Η απόδοση του πρώην επιθετικού ήταν καλή. Πρόεδρος και μάνατζερ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Σνίτσλερ εξαπάτησε τους απατεώνες. Και αυτό το κατάλαβε προφανώς και η μαφία.

Την ίδια ώρα στο δικαστήριο του Μπόχουμ εκδικάζεται το μεγαλύτερο μέχρι τώρα σκάνδαλο στημένων αγώνων στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η εισαγγελία της πόλης έχει επιφορτισθεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης, αρνείται ωστόσο οποιοδήποτε σχόλιο, καθώς η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια δίκη με τέσσερις προς το παρόν ανθρώπους στο εδώλιο, οι οποίοι κατηγορούνται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που έστησε τουλάχιστον 30 παιγνίδια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Και όπως δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Φόλκερ Ταλαρόσφσκι: «Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι γνωρίζοντας ποια παιγνίδια είχαν στηθεί και ποιοι ποδοσφαιριστές είχαν δωροδοκηθεί στοιχημάτιζαν στην επιθυμητή για αυτούς έκβαση του αγώνα. Με τον τρόπο αυτόν ζημιώθηκαν γραφεία στοιχημάτων και φυσικά οι άλλοι άνθρωποι που στοιχημάτιζαν».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2011 από directNEWS πηγή:deutsche welle


Τελευταίες Ειδήσεις