Logo

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής προσθέτει χρόνια στην εμφάνισή μας



 
 

erevna_6-2-2011Τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας δείχνουν ότι ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει καταστροφικές συνέπειες για την εμφάνιση των γυναικών, καθώς τις κάνει να δείχνουν τουλάχιστον 4 χρόνια μεγαλύτερες απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Πρόσφατα, η 41 ετών ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον - που ακολουθεί απόλυτα υγιεινό τρόπο ζωής - βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους διάσημους που έχουν πολύ ωραία εμφάνιση παρά την ηλικία τους, σε αντίθεση με την Έιμυ Γουάινχαουζ, 27 ετών, η οποία ψηφίστηκε στην πρώτη θέση της λίστας των διασημοτήτων που δείχνουν "χάλια" για την ηλικία τους.

Στην εν λόγω έρευνα, οι επιστήμονες ρώτησαν τις συμμετέχουσες πόσο χρονών πιστεύουν ότι φαίνονται. Οι απαντήσεις αποκάλυψαν ότι: μία στις πέντε γυναίκες δεν χρησιμοποιεί ενυδατική κρέμα, το 40% συνηθίζει να βγαίνει στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, το ένα τέταρτο τρώει πρόχειρο φαγητό δύο με τρείς φορές την εβδομάδα και ότι η μέση γυναίκα καπνίζει 894 τσιγάρα τον χρόνο.

Ο Δρ. Ράβι Τζαΐν, από την Κλινική Riverbanks, υποστηρίζει ότι το κόψιμο του καπνίσματος και η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην διατήρηση της εμφάνισής μας.

Συμβουλεύει επίσης τις γυναίκες, να πίνουν πολύ νερό καθημερινά και να τρώνε μούρα. «Η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα μας, επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε. Έτσι, μέχρι την ηλικία των 45 ετών, έχουμε απώλεια περίπου του ενός τρίτου του φυσικού κολλαγόνου του δέρματός μας, με αποτέλεσμα το πρόσωπό μας να χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και να εμφανίζονται ρυτίδες και ζάρες», λέει ο Δρ. Τζαΐν. Και προσθέτει :«Ωστόσο, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η ζημιά από τον ήλιο, η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης, μπορούν να επιταχύνουν την μείωση παραγωγής κολλαγόνου και να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτεροι ηλικιακά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις