Logo

Η αντιβίωση βλάπτει τα νεογνά



 
 

antiviwsh_asthma_6-1-2011Τα μωρά στα οποία χορηγούνται αντιβιοτικά πριν φτάσουν την ηλικία των 6 μηνών, έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα κατά την παιδική τους ηλικία, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα νεογνά διατρέχουν κατά 40% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτή την ανίατη ασθένεια αν τους χορηγηθούν φάρμακα τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Ο κίνδυνος ωστόσο αυξάνεται στο 70%, αν τους χορηγηθούν αντιβιοτικά φάρμακα για δεύτερη φορά πριν τον έκτο μήνα της ηλικίας τους.

 

Τα αποτελέσματα αυτά, που προέρχονται από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ, είναι τα πιο πρόσφατα σε μια σειρά ερευνών που συνδέουν τα φάρμακα ευρείας χρήσης με το παιδικό άσθμα.

 

Οι ειδικοί, ωστόσο, διχάζονται ως προς το αν πραγματικά φταίνε τα φάρμακα, ή αν τα νεογνά που μελετήθηκαν είχαν την τάση να αναπτύξουν παιδικό άσθμα ούτως ή άλλως.

Στην τελευταία όμως έρευνα που διεξήχθη, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι υπάρχει μία ισχυρή σύνδεση μεταξύ των φαρμάκων και του παιδικού άσθματος, ακόμα κι αν προϋπάρχει ιστορικό άσθματος στην οικογένεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις