Logo

Μέτρα προστασίας για τους δικαστές που θα δικάσουν τους ''Πυρήνες''



 
 

prostasia_6-1-2011Σε στενό αστυνομικό κλοιό προστασίας θα βρίσκονται εφεξής, καθ’ όλο το 24ωρο, οι δικαστικοί που ασχολούνται, ή θα ασχοληθούν στο μέλλον με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης μετά την προκήρυξη, με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, εκτοξεύοντας απειλές κατά δικαστικών.

Το σχέδιο για την ασφάλεια των δικαστικών ανέλαβαν να υλοποιήσουν υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων, οι οποίοι καταστρώνουν ένα πλήρες επιχειρησιακό πλάνο 24ωρης βάσης, που θα περιλαμβάνει :

α. Επιτήρηση των οικιών δικαστών και εισαγγελέων και,

β. Τη συγκρότηση ομάδων αστυνομικών που θα συνοδεύουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς στις μετακινήσεις τους.

Στους σχεδιασμούς των υπηρεσιακών παραγόντων περιλαμβάνεται ως προτεραιότητα η προστασία :

*Δικαστών και εισαγγελέων που έχουν χειριστεί ή εξακολουθούν να χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας οι οποίες βρίσκονται στο προδικαστικό στάδιο (ανακριτές, εισαγγελείς που γνωμοδοτούν επί προφυλακίσεων ή προτείνουν στα δικαστικά συμβούλια, δικαστές οι οποίοι έχουν εκδώσει παραπεμπτικά βουλεύματα)

*Μελών των συνθέσεων των δικαστηρίων που θα δικάσουν υποθέσεις τρομοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν συγκεκριμενοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για τη φύλαξη των δικαστικών , που θα απαρτίσουν τη σύνθεση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο θα δικάσει στις 17 Ιανουαρίου τους προφυλακισμένους ως μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς, που θα ασχοληθούν με την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, θα ενταχθούν στο προαναφερόμενο σχέδιο προστασίας, που περιλαμβάνει την φύλαξη – επιτήρηση των κατοικιών τους, καθώς και συνοδευτική προστασία αστυνομικών δυνάμεων κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το δικαστήριο και οπουδήποτε αλλού.

Στις φυλακές 

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι «δρακόντεια» και στο δικαστήριο στο οποίο θα διεξαχθεί η δίκη των φερομένων ως μελών της οργάνωσης.

prostasia1_6-1-2011Πηγές της αστυνομίας τόνιζαν πως αρμόδιες να αποφασίσουν το που θα γίνει η δίκη είναι οι δικαστικές αρχές. Ωστόσο, πρόσθεταν, οι αστυνομικές αρχές, ως έχουν υποχρέωση, θα εκφέρουν την άποψή τους για θέματα λήψης και τήρησης μέτρων ασφαλείας. Και διευκρίνιζαν ότι κατά τη γνώμη τους «η πιο ασφαλής επιλογή για μια τέτοια δίκη είναι η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία όπως δείχνει η εμπειρία του παρελθόντος – έχουν διεξαχθεί εκεί  ανάλογες δίκες - μπορεί να γίνει συστηματικότερα ο έλεγχος των ατόμων που θα παρευρίσκονται στην αίθουσα».

Στο μεταξύ, ένα άλλο θέμα που απασχολεί τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη είναι και το κάλεσμα σε κρατουμένους για εξέγερση, που απευθύνει μέσω της προκήρυξής της η οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Όπως τονίζουν στελέχη της ΕΛΑΣ «με βάση τα αναφερόμενα στην προκήρυξη, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να σημειωθεί ένας ξεσηκωμός των κρατουμένων σε αρκετές φυλακές ενόψει της δίκης και για το λόγο αυτό πρέπει οι αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  6-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις