Logo

Η Microsoft ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου Windows λογισμικού από τη Microsoft



 
 

neo_logismiko_pc_8-1-2011Η Microsoft αποκάλυψε χθες μία νέα έκδοση λογισμικού των Windows που λειτουργεί με μικροτσίπ και σχεδιάστηκε από τη Βρετανική εταιρεία ARM.

Τα σχέδια των τσιπ θα παρουσιαστούν σε μια νέα σειρά προϊόντων που είναι βασισμένα στα Windows, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, και η επίσημη κυκλοφορία τους εκτιμάται σε δύο ή τρία χρόνια περίπου από τώρα.

Το νέο λογισμικό παρουσιάστηκε στο "Ηλεκτρονικό Σόου Καταναλωτών" χθες στο Λας Βέγκας.

Με την ανακοίνωσή της, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει το σύστημα “on-a-chip” , δηλαδή την αρχιτεκτονική της ενσωμάτωσης των στοιχείων ενός υπολογιστή σε ένα ενιαίο κύκλωμα.

Ο Στίβεν Σινόφσκι, πρόεδρος του τμήματος των Windows της Microsoft, δήλωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση, δείχνουμε την ευελιξία και την ανθεκτικότητα των Windows μέσω της δύναμης του λογισμικού, καθώς και τη δέσμευσή μας για παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία».

 

Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ARM, Γουόρεν Ίστ, είπε ότι η συνεργασία της με τη Microsoft θα βοηθήσει στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων στους πελάτες και κατέληξε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη σημερινή ανακοίνωση, η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ARM και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Microsoft για την επόμενη γενιά των Windows».

Τα τσιπ της ARM καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς μικροεπεξεργαστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις