Logo

Τα...γκρέμισε ο Δήμαρχος Στυλίδας



 
 

gletsos_10-1-2011Ο  Απόστολος Γκλέτσος, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στυλίδας άνοιξε σήμερα Δευτέρα τους παράδρομους στο ύψος των διοδίων της Πελασγίας, ώστε οι συμπολίτες του να μην  είναι αναγκασμένοι  να πληρώνουν, για να πάνε από τη μια άκρη του Δήμου στην άλλη,  τα «τσουχτερά» διόδια της Εθνικής Οδού!

Συγκεκριμένα, μετά τις νέες αυξήσεις «φωτιά» στα διόδια και ενόψει του γεγονότος ότι δεν θα ανανεωθούν, από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια, οι κάρτες ελευθέρας διέλευσης των κατοίκων, ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος με τη συνδρομή δέκα υπαλλήλων  του Δήμου και με μπουλντόζες κατέστρεψε τις πλαϊνές μπάρες που έκλειναν, σε τέσσερα σημεία στο ύψος των διοδίων της Πελασγίας,  τους τοπικούς παραδρόμους.

Με αυτή την πρωτοβουλία  του Δημάρχου οι οδηγοί θα έχουν πλέον πρόσβαση στους παραδρόμους που ήταν κλειστοί επί σειρά ετών, αναγκάζοντας τους κατοίκους να περνούν υποχρεωτικά από τα διόδια καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Για όσους βιαστούν να σχολιάσουν επικριτικά την ενέργεια του Απόστολου Γκλέτσου με τον ισχυρισμό ότι «δεν επιτρέπεται κάποιος να παίρνει το νόμο στα χέρια του, αλλά να περιμένει η διοίκηση να άρει τις τυχόν αδικίες»  θα πρέπει να επισημάνουμε το εξής γεγονός :

Από τα μεσάνυχτα  της Κυριακής προς Δευτέρα ισχύουν νέες αυξημένες τιμές στα διόδια  Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς που διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Ειδικότερα, τα Ι.Χ. θα καταβάλλουν στην Πελασγία 2,60 ευρώ, στο Μοσχοχώρι 2,90 ευρώ, στο Μακρυχώρι 1 ευρώ, στον Πυργετό 2,30 και στη Λεπτοκαρυά 3,10, ενώ για τα μεσαία φορτηγά το αντίτιμο κυμαίνεται  από 6,40 ευρώ  μέχρι 7,60 ευρώ  και για τα μεγάλα φορτηγά από 8,90 ευρώ  μέχρι 10,70 ευρώ. Επίσης, πριν από μια εβδομάδα αυξήθηκαν και τα διόδια  από Αθήνα έως την Λαμία που διαχειρίζεται η Νέα Οδός.

Η απάντηση της  Πολιτείας στην κίνηση του Δημάρχου Στυλίδας ήρθε δια στόματος του γενικού γραμματέα συγχρηματοδοτούμενων έργων, Σ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε την κοινοπραξία εταιρειών που εκμεταλλεύεται τα διόδια να στραφεί  κατά του κ. Γκλέτσου λέγοντας : «Οφείλει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία να πράξει τα δέοντα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Υπάρχουν τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας να προσφύγουν για να βρουν το δίκιο τους

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» υποστήριξε ότι ο παράδρομος είχε κλείσει  με εντολή του Δημοσίου, δηλώνοντας : «Η πράξη του δημάρχου ενέχει μεγάλους κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Ο παράπλευρος δρόμος, στον οποίο έσπασε τις μπάρες ο δήμαρχος, ήταν κλειστός με εντολή του δημοσίου, επειδή υπήρχε θέμα οδικής ασφάλειας»

                                         "Εμείς ανοίγουμε το δρόμο"

Ο νέος Δήμαρχος Στυλίδας,  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» ,στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη,  δήλωσε:

«Θα με συλλάβουν σε λίγο,  έχει έρθει η Αστυνομία. Κοιτάξτε να δείτε εδώ στον πρώην Δήμο Πελασγίας - τώρα έχει γίνει ένας Δήμος, καθώς  ο ενοποιημένος Δήμος Στυλίδας περιλαμβάνει και την Πελασγία - υπάρχουν κάποια διόδια. Οι άνθρωποι για να βγουν από το σπίτι τους, οι φτωχοί αγρότες για να πάνε να μαζέψουν τις ελιές τους - μπορεί να βγούνε πέντε  και δέκα φορές την ημέρα για να μεταφέρουν τον καρπό στα λιοτρίβια ή στο σπίτι τους για αποθήκευση -πρέπει κάθε φορά που περνάνε να πληρώνουν, από σήμερα 2,60 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα κόστος που δεν μπορεί να το βαστάξει κανένας

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος επισήμανε ότι το πρόβλημα των διοδίων έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο για τους κατοίκους της περιοχής με βάση τη νέα κατάσταση  που ισχύει στον «Καλλικρατικό» πλέον Δήμο Στυλίδας, λέγοντας: «Μέσα  στον ίδιο Δήμο μας χωρίζουν στη μέση τα διόδια. Δηλαδή, όποιος  θέλει να έρθει στην έδρα του Δήμου να πληρώσει , ή τα γερόντια που πάνε  στο Κέντρο  Υγείας , πρέπει να πληρώνουν διόδια

gletsos_rixta2_10-1-2011Ακόμη, ο Δήμαρχος αιτιολογώντας την απόφασή του να προβεί σ’ αυτή την ενέργεια είπε : «Υπήρχε μια άδεια, κάρτα  εισόδου και περνούσαν αυτοί οι άνθρωποι, οι μόνιμοι κάτοικοι,  με ελευθέρας, μέχρι  να γίνει παράδρομος , που προβλέπεται από τη σύμβαση και πρέπει να κάνει το κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Όμως σήμερα  την καταργούνε την κάρτα

Καταλήγοντας ο Απ. Γκλέτσος διευκρίνισε : «Ήρθαμε πολύ απλά να ανοίξουμε το δρόμο που είναι έτοιμος  , ενώ το υπουργείο λέει ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι που πρέπει να κάνει μελέτες για να τους ανοίξει . Αλλά δεν μπορεί  να το κάνει , γιατί οι απαλλοτριώσεις είναι πάρα πολύ υψηλές.Εμείς ήρθαμε εδώ πέρα και ανοίγουμε το δρόμο, που είναι ένας έτοιμος δημοτικός δρόμος.»

Ένταση προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τον κ. Γκλέτσο, ο οποίος ανέβηκε και ο ίδιος πάνω σ’ ένα χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.

Σημειώνεται, ότι στο σημείο,  εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, βρίσκονται και συνεργεία της εταιρείας, που εκμεταλλεύεται τα διόδια, τα οποία είναι έτοιμα να αποκαταστήσουν τις απαγορευτικές μπάρες αμέσως μόλις αποχωρήσει ο Δήμαρχος και τα μηχανήματα του Δήμου Στυλίδας.

Η  Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας, τελικά,  σχημάτισε δικογραφία  για την  ενέργεια του Απ. Γκλέτσου,  άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του  και τον  παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω "ειδικής δωσιδικίας".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις