Logo

Στυλιστικά λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε



 
 

trialaro_stil_10-1-2011Ακόμα και οι πιο κομψές γυναίκες μπορεί να κάνουν στυλιστικά λάθη, καθώς οι εκάστοτε τάσεις που επιτάσσει η μόδα δεν ταιριάζουν εξίσου σε όλα τα σώματα.

Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν τρόποι να δείχνουμε κομψές και να έχουμε το στυλ που επιθυμούμε ανεξάρτητα από τον σωματότυπό μας.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν  πρέπει ποτέ να εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τα περιοδικά μόδας και τις αντίστοιχες τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς έτσι κινδυνεύουμε να γίνουμε “fashion victims”

Από τα περιοδικά και τις τηλεοπτικές εκπομπές θα πρέπει να αντλούμε ιδέες και να εμπνεόμαστε, γιατί - ας το δεχτούμε - δεν είμαστε μοντέλα και με το να αγοράσουμε το πανάκριβο φόρεμα που έκανε την Κέιτ Μος να δείχνει θεά, δεν θα καταφέρουμε απαραίτητα να φαινόμαστε κι εμείς έτσι.

Αρχικά λοιπόν, θα πρέπει να επιλέγουμε αξεσουάρ που ταιριάζουν μεταξύ τους και που δεν θα αποσπούν την προσοχή από το ντύσιμό μας. Τα τσόκερ και τα κολιέ με κοντές αλυσίδες, κάνουν τον λαιμό να φαίνεται μακρύτερος. Αν απ’ την άλλη, επιλέξουμε να φορέσουμε μία μπλούζα με βαθιά λαιμόκοψη, θα πρέπει να την συνδυάσουμε με ένα πιο μακρύ κολιέ.

Επίσης, τα αξεσουάρ μας είναι καλό να περιορίζονται σε ένα κολιέ, ένα βραχιόλι και μια τσάντα, καθώς η υπερβολή θα μας κάνει να φαινόμαστε αστείες και καθόλου κομψές.

Όσον αφορά στα ρούχα, θα πρέπει να επιλέγουμε εκείνα που ταιριάζουν στον σωματότυπο και στην ηλικία μας. Αν για παράδειγμα μια γυναίκα βρίσκεται στην ηλικία των 50, θα πρέπει να αποφεύγει τις νεανικές τάσεις μόδας, ενώ αν έχει κοντά ή παχουλά πόδια, θα πρέπει να αποφεύγει τις μίνι φούστες και να προτιμήσει μια φούστα που φτάνει ως τα γόνατα.

tzin_10-1-2011Η ανάμιξη πολλών χρωμάτων μαζί, είναι επίσης ένα από τα πιο κοινά στυλιστικά λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες. Δεν θα πρέπει φυσικά να φοβόμαστε τα σχέδια και τα χρώματα, αλλά καλό θα είναι να τα περιορίζουμε σε δύο με τρία το πολύ κάθε φορά. Πρέπει επίσης, να φροντίζουμε να ταιριάζουν τα παπούτσια μας με το υπόλοιπο ντύσιμό μας.

Πολλές γυναίκες παραμένουν πιστές στο κλασσικό, άνετο στυλ. Μερικές φορές όμως, είναι απαραίτητο να αφήσουμε στην άκρη το αγαπημένο μας τζιν και να φορέσουμε μια κομψή, μεταξωτή φούστα, για παράδειγμα.

Τέλος, δεν θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να φαίνονται τα εσώρουχα μέσα από τα ρούχα μας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις