Logo

Φονικό ''τσουνάμι'' πλημμυρών απειλεί πλέον μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας!



 
 

australia_11-1-2011Φονικό «τσουνάμι» νερού  χτυπά την Αυστραλία από τις συνεχιζόμενες πλημμύρες και απειλεί πλέον την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Κουήνσλαντ Μπρισμπέην, που αριθμεί περίπου 2 εκατομμύρια πληθυσμό.

Ήδη οι αρχές του Κουήνσλαντ έχουν δώσει εντολή να εκκενωθούν τα περίχωρα της πόλης, καθώς έσπασε το φράγμα του ποταμού Μπρίσμαν και μέχρι αύριο  Τετάρτη αναμένεται το νερό να φτάσει τα 20 μέτρα και να πλημμυρίσει τουλάχιστον 6.500 σπίτια.

Οι περίπου 30.000 ομογενείς της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και αναζητούν κατάλυμα σε φίλους και γνωστούς σε περιοχές, που βρίσκονται σε υψόμετρο ή στο Κέντρο της Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας του Μπρισμπέιν.

Όπως λένε οι πληροφορίες,  κανένας από τους ομογενείς  δεν αντιμετωπίζει απειλή ζωής, ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι περιουσίες τους έχουν πληγεί σε τρομερά μεγάλο βαθμό.

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες από το 1893, λένε τα διεθνή μέσα, επισημαίνοντας, πως οι αυστραλιανές αρχές δηλώνουν πως 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – ανάμεσα τους και δύο παιδιά – και τουλάχιστον 70 αγνοούνται από το νέο καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και ο διεθνής έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος αναφέρεται σήμερα Τρίτη στην ισχυρή καταιγίδα, που έπληξε χθες την πόλη Τουγούμπα, 130 χλμ. δυτικά του Μπρίσμπειν, παρασύροντας πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι εικόνες από την Τουγούμπα  που δείχνουν ένα γιγαντιαίο κύμα να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του είναι συγκλονιστικές. Σπίτια είναι βυθισμένα στο θολό νερό. Το μόνο που φαίνεται είναι οι οροφές των σπιτιών – σα μια γραμμή πάνω στο νερό – στις οποίες έχουν αναρριχηθεί οι άνθρωποι αναμένοντας κάποιον να τους σώσει από το υγρό στοιχείο.

Άλλες σκηνές δείχνουν έναν άντρα, μια γυναίκα κι ένα παιδί να βρίσκονται πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου τους και γύρω τους να αναδεύεται απειλητικό το νερό, η υποχώρηση του οποίου άφησε συντρίμμια σκορπισμένα σ’ όλο το κέντρο της πόλης και αυτοκίνητα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

australia1_11-1-2011Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μόλις σήμερα αρχίζουν να εντοπίζονται οι πρώτοι πνιγμένοι μέσα στα σπίτια τους, στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί, ενώ όλα δείχνουν πως η κατάσταση του καιρού θα χειροτερεύσει και  άλλο

Δεκάδες διαταγές εκκένωσης έχουν εκδοθεί  για πολλές καινούριες πόλεις που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες,  καθώς οι  πλημμύρες δείχνουν να κατευθύνονται και προς τη Νέα Νότιο Ουαλία, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε γνωρίσει τη μανία του νερού.

Σημειώνεται, ότι το Κουήνσλαντ βρίσκεται στο έλεος τροπικών  καταιγίδων για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Οι πλημμύρες έχουν πλήξει τεράστιες εκτάσεις, που καλύπτουν το μέγεθος της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί,  όπου οι  πλημμυροπαθείς  ξεπερνούν τις 200.000.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2011  από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις