Logo

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας;



 
 

losing_mallia_14-1-2011Η απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική, ειδικά τους μήνες του φθινοπώρου.

Κάθε άνθρωπος χάνει από 40 έως 120 τρίχες την ημέρα, κάτι το οποίο εξαρτάται από την ποσότητα των μαλλιών  που έχει ο καθένας, την ηλικία,  και τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών του.

Οι άνθρωποι με υγιή μαλλιά τείνουν να χάνουν περισσότερες τρίχες από άλλους που έχουν λεπτές τρίχες.

Τα μαλλιά μας αδυνατίζουν επίσης καθώς μεγαλώνουμε - και ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση για τις γυναίκες - αλλά, αντίθετα με τους άνδρες, το "φαινόμενο" αυτό σταματά μετά από λίγο διάστημα.

Μερικές  από τις πιό κοινές αιτίες που προκαλούν  το αδυνάτισμα  και την απώλεια  των μαλλιών είναι οι εξής:

Εποχικότητα:  Το φθινόπωρο συνήθως χάνουμε περισσότερα μαλλιά  τυπικά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όπου τα μαλλιά φθάνουν στην ωριμότητα τους κατά τον κύκλο ανάπτυξης τους .

Αναιμία: Σύμφωνα με τον δερματολόγο Τζωρτζ Κοτσαρέλη, διευθυντή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στο τμήμα της Κλινικής Μαλλιών και Κεφαλής, η έλλειψη σιδήρου είναι κοινή αιτία για την απώλεια μαλλιών. Η Κλινική Μέιγιο αναφέρει ότι το 20% των γυναικών υποφέρει από έλλειψη σιδήρου.

Ηλικία: Ο Μάρκ Άβραμ, ένας ειδικός εμφύτευσης μαλλιών στο Μανχάταν, υποστηρίζει ότι καθώς μεγαλώνουμε, οι θύλακες συρρικνώνονται με αποτέλεσμα να παράγουν λεπτότερες και κοντύτερες τρίχες, ενώ στη συνέχεια οι θύλακες αρχίζουν να νεκρώνονται.

Εγκυμοσύνη: Μερικές γυναίκες βιώνουν την απώλεια μαλλιών κατά την εγκυμοσύνη ή  αμέσως μετά τη γέννα, λόγω των ορμονικών αλλαγών, ενώ άλλες γυναίκες βιώνουν την απώλεια μαλλιών κατά την έναρξη ή την διακοπή του αντισυλληπτικού χαπιού (συνήθως κατά την διακοπή).

Ασθένειες ή έντονο στρες: Μερικές φορές η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας, έντονου στρες, απώλειας βάρους, έλλειψης σιδήρου, καθώς και προβλημάτων  θυρεοειδούς.

Αν η απώλεια των μαλλιών σας είναι κάτι που σας ανησυχεί πραγματικά, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Οι ειδικοί ωστόσο λένε ότι δεν τίθεται θέμα πραγματικής ανησυχίας, εκτός κι αν παρατηρήσουμε ότι τα μαλλιά μας έχουν αραιώσει σημαντικά ή αν μπορούμε να δούμε τμήματα του κρανίου μας μέσα από τα αυτά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις