Logo

Ο... Γκλέτσος της Κίνας !



 
 

kina_14-01-2011Μέχρι και στην Κίνα έχει… “σύμμαχο” ο δήμαρχος της Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος !

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη φορτηγών Σι Τζανφένγκ, από την κεντρική επαρχία Χενάν, ο οποίος δεν πλήρωνε ποτέ στα διόδια.

Πως το κατάφερνε αυτό; Είχε τοποθετήσει στα φορτηγά του πλαστές στρατιωτικές πινακίδες και έτσι κατάφερνε να ξεγελά τους υπαλλήλους των διοδίων.

Το κόλπο του Κινέζου φορτηγατζή κράτησε για οκτώ ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να εξοικονομήσει 3,7 εκατομμύρια γιουάν δηλαδή 420.000 ευρώ.

Όταν οι αρχές ανακάλυψαν το “έγκλημά” του, τον συνέλαβαν και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη!!

Αμέσως, ξεκίνησε - μέσω του ίντερνετ στην Κίνα, αλλά και διεθνώς  - ένα μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας, όπου επισημάνθηκε το γεγονός ότι τα εισοδήματα του Σι Τζανφένγκ  ήταν πολύ λιγότερα από τα τέλη που θα έπρεπε να είχε καταβάλει στα διόδια.

Εξάλλου, οι οπαδοί του στο διαδίκτυο κατήγγειλαν ότι τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν ως τέλη στα διόδια είναι υπέρογκα ενώ το αδίκημα του φορτηγατζή ωχριά μπροστά στα κρούσματα διαφθοράς των κυβερνητικών  αξιωματούχων.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοφανής καταδίκη, ανάγκασαν τελικά το δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση, να ανακαλέσει την ποινή των ισοβίων και να αποφασίσει τη διεξαγωγή νέας δίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις