Logo

Βατερλό... το Βατοπέδι



 
 

vatopedi_14-01-2011Σε Βατερλό του πολιτικού συστήματος εξελίσσεται το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου!

Επί πολλούς μήνες, οι 300 της Βουλής – και κυρίως οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων – κοκκορομαχούσαν στα έδρανα και τα τηλεοπτικά παράθυρα για το ποιός ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο.

Με κραυγές και ξύλινο πολιτικό λόγο, κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον για τους υπουργούς (πράσινους ή γαλάζιους),  που έχουν διαπράξει τα σοβαρότερα ποινικά αδικήματα, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία στον Εφραίμ και τους ομοίους του.

Και όλοι μαζί, βροντοφώναζαν στον ελληνικό λαό πως… το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκαλο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν - αφού εκείνοι ως… πατέρες του έθνους ψηφίζουν τους νόμους - ότι τα ποινικά εγκλήματα των υπουργών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχαν ήδη, παραγραφεί...

Επομένως, τζάμπα μάγκες αποδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι κύριοι της Βουλής ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο εισαγγελέας Μ. Ανδρειωτέλης, πρόκειται να προτείνει την οριστική παύση – λόγω παραγραφής - της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί για το αδίκημα της απιστίας, σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κόντου και Ευάγγελου Μπασιάκου.

Τη σχετική πρόταση  ο κ. Ανδρειωτέλης θα την υποβάλει, τις επόμενες μέρες, ενώπιον του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου τα μέλη του οποίου κληρώθηκαν από τη Βουλή, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το Συμβούλιο, θα έχει και τον τελικό λόγο για το θέμα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα αποδεχθεί την εισαγγελική πρόταση αφού έτσι ορίζει ο νόμος που έχει ψηφίσει η Βουλή…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις