Logo

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την τρομοκρατία



 
 

syllhfthentes_14-1-2011Διώξεις για τρία κακουργήματα άσκησε  την Παρασκευή το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος τεσσάρων νεαρών και μιας 27χρονης Γερμανίδας, που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.

Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν  είναι: συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, (που δεν κατανομάζεται), τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τα γνωστά μαύρα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Δεν είχαν συνηγόρους και ενώπιον του Εισαγγελέα οι τέσσερις νεαροί αρνήθηκαν  να πουν οτιδήποτε. Αντίθετα, η 27χρονη γερμανίδα ζήτησε δικηγόρο για να αναλάβει την υπεράσπισή της και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ότι απλώς διατηρούσε φιλική σχέση με έναν εκ των συγκατηγορουμένων της.

Μετά την άσκηση των διώξεων ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή στον οποίο και θα απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθήνας με σχετική της διάταξη επέτρεψε στην ΕΛ.ΑΣ να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα ονόματα των συλληφθέντων.

Με βάση την ενημέρωση των διωκτικών αρχών αυτοί είναι οι:

-Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23

-Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23

-Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23

-Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας, ετών 21

-Marie Fee Meyer

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι τέσσερις νεαροί είχαν νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας δύο διαμερίσματα. Το ένα στην οδό Κορδελιού 30 στο Βύρωνα και το δεύτερο στην οδό Δ. Πλαστήρα 14 στον Ταύρο.

Στα σπίτια αυτά βρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, και κατασχέθηκαν :

* οπλισμός (ένα τυφέκιο τύπου Kalasnikov, ένα πιστόλι των 9mm, ένας σιγαστήρας και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων)

* τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε usb, και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι

•   Τέσσερα κινητά τηλέφωνα

* Οκτώ δελτία αστυνομικής ταυτότητας εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν των συλληφθέντων, κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας και δύο στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

* Εννέα πιστωτικές κάρτες και μια φορητή συσκευή πλαστικοποίησης

* Χειρόγραφες σημειώσεις, 4.000 ευρώ, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι και κατσαβίδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στρέφει τον ενδιαφέρον της προς την πλευρά της 27χρονης προκειμένου να διερευνήσει τον ακριβή ρόλο της στην υπόθεση.

Η 27χρονη διέμενε στην οδό Κιουταχείας στον Περισσό και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η μητέρα της Barbara Meyer το 1993 καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών ως μέλος της οργάνωσης RAF, είχε παραδοθεί στο Λίβανο μερικά χρόνια αργότερα και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η βαλλιστική έρευνα έδιεξε ότι τόσο το  Kalashnikov όσο και το πιστόλι των 9mm δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ενέργεια.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των 4 νεαρών εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από τον Ε’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για υπόθεση βομβιστικής επίθεσης σε κτίριο της ΔΕΗ τον περασμένο Οκτώβριο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις