Logo

Εγκατέλειψε τη χώρα ο Πρόεδρος της Τυνησίας



 
 

benali_14-1-2011Έφυγε… νύχτα από την Τυνησία ο πρόεδρος  Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, κάτω από την πίεση των συνεχιζόμενων αιματηρών ταραχών και της κρίσης που αυτές προκαλούν στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Η είδηση ότι ο πρόεδρος Μπεν Αλι, που βρισκόταν στο «τιμόνι» της Τυνησίας τα τελευταία 23 χρόνια, εγκατέλειψε τη χώρα προέρχεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, από προσκείμενες στην κυβέρνηση πηγές.

Μάλιστα, το Αλ Τζαζίρα ανέφερε ότι ήδη ο πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τυνησίας Μοχάμεντ Γιανούσι.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έσπευσε να ανακοινώσει ότι εκτελεί προσωρινά καθήκοντα προέδρου και υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει τη σταθερότητα στη χώρα, σεβόμενος το Σύνταγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τυνησία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη δίνη συνεχών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Σήμερα Παρασκευή έγινε γνωστό ότι στον κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν ακόμα 13 νεκροί.

Η «σπίθα» που πυροδότησε τις ταραχές άναψε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όταν ένας άνεργος πτυχιούχος πανεπιστημίου αυτοπυρπολήθηκε από την απελπισία του μετά την απόφαση της αστυνομίας να του απαγορεύσει να πουλάει χωρίς άδεια φρούτα στο δρόμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-1-2011  από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις