Logo

Τη Δευτέρα απολογούνται οι πέντε για τους ''Πυρήνες''



 
 

germanida_15-1-2011Προθεσμία για  να απολογηθούν μεθαύριο Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της Αθήνας οι τέσσερις νεαροί και η 27χρονη Γερμανίδα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δεν κατονομάζεται στην ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Οι  τέσσερις νεαροί, ωστόσο, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την περασμένη Πέμπτη ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα, κατά τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών ετοίμαζαν χτύπημα ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων ως μελών της εν λόγω οργάνωσης που αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Δευτέρα στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύλληψή τους είχαν έρθει στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη - όπου εκκρεμεί σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης από ανακριτή της συμπρωτεύουσας -  και είχαν νοικιάσει με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας δύο διαμερίσματα στον Ταύρο και στο Βύρωνα στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνονται ένα «εννιάρι» περίστροφο και ένα «Καλάσνικοφ» τα οποία, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Την κατηγορία της ένταξης και συγκρότησης σε τρομοκρατική οργάνωση αντιμετωπίζει και η 27χρονη Γερμανίδα, που συνελήφθη την Παρασκευή. Στο πρόσωπό της εστιάζει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που αναζητεί στοιχεία για τον ακριβή  ρόλο της στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας οι διωκτικές αρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για την οποία το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι οι φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τους τέσσερις συγκατηγορουμένους της και οι πολύωρες συναντήσεις μαζί τους.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι διωκτικές αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι οι γονείς της νεαρής κατηγορουμένης Marie Fee Meyer είχαν κατηγορηθεί ως μέλη της γερμανικής οργάνωσης RAF (Φράξια – Κόκκινος Στρατός).

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της είχε σκοτωθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στην Αυστρία. Η μητέρα της καταζητούνταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με διεθνές ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, είχε παραδοθεί στο Λίβανο και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2011  από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις