Logo

Συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά



 
 

lampera_mallia_17-1-2011Όπως είναι γνωστό, τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση μιας γυναίκας και  η αλήθεια είναι ότι όλες μας λατρεύουμε  να ακούμε κομπλιμέντα για τα λαμπερά μαλλιά μας, καθώς τα όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελούν όνειρο για κάθε γυναίκα.

Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, η χρωστική ουσία των θυλάκων των τριχών υφίσταται αλλαγές, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο τραχιές και τα μαλλιά μας να χάνουν σταδιακά τη γυαλάδα τους. Αυτό όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορούμε να έχουμε λαμπερά μαλλιά, όποια κι αν είναι η ηλικία μας.

Ας δούμε λοιπόν, μερικές απλές και αποτελεσματικές συμβουλές που μας δίνουν οι ειδικοί για να έχουμε πάντα υγιή και λαμπερά μαλλιά:
  • Πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας τακτικά με ένα καλό σαμπουάν κι ένα καλό κοντίσιονερ, αποφεύγοντας όμως το καθημερινό λούσιμο, καθώς έτσι τα μαλλιά μας γίνονται ξηρά και χάνουν την λάμψη τους. Αν ωστόσο,  έχουμε λιπαρά μαλλιά και δεν μπορούμε να αποφύγουμε το καθημερινό λούσιμο, πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντοτε ένα απαλό ή φυτικό σαμπουάν για να μην τα καταστρέψουμε.
  •  Μετά το λούσιμο, δεν πρέπει να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν μόνα τους. Πρέπει ωστόσο, να φροντίσουμε ώστε το πιστολάκι  που χρησιμοποιούμε να είναι καλής ποιότητας και κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας.
  • Άλλο ένα μυστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά, είναι η καλή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής. Γι’ αυτό, θα πρέπει να φροντίσουμε η διατροφή μας να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση ψαρικών και άφθονου νερού, είναι εξίσου σημαντική για απαλά και λαμπερά μαλλιά.
  • Υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά μας να δείχνουν όμορφα και πιο λαμπερά από ποτέ. Η χένα για παράδειγμα, είναι ένα υπέροχο φυσικό κοντίσιονερ. Μπορούμε επίσης, να απλώνουμε μαγιονέζα στα μαλλιά μας μία φορά το μήνα, προκειμένου να αποκτήσουν έξτρα όγκο και γυαλάδα. Τέλος, το αβοκάντο και το μηλόξυδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσουμε πολύ όμορφα λαμπερά μαλλιά με φυσικό τρόπο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις