Logo

"Χαστούκι" της ανακρίτριας στην Αντιτρομοκρατική



 
 

raf_17-01-2011Απανωτά είναι τα “χαστούκια” που δέχεται η Αντιτρομοκρατική για τη σύλληψη, ως τρομοκράτισσας της 27χρονης γερμανίδας καθηγήτριας  Φαίης – Μαρί Μέγερ.

Μετά το “άδειασμα” στους “Κλουζώ” του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ, από τις γερμανικές διωκτικές αρχές που απέδειξαν ότι οι γονείς της δεν είχαν καμία σχέση με την πάλαι ποτέ τρομοκρατική οργάνωση RAF, ήρθε σήμερα Δευτέρα η ανακρίτρια να την αφήσει ελεύθερη αμέσως μετά την απολογία της.

Η ανακρίτρια έκρινε συγκεκριμένα, ότι τα στοιχεία τα οποία είχε συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν ήταν ικανά να στηρίξουν τις κατηγορίες.

Αντίθετα η εισαγγελέας ταυτίστηκε με την άποψη της Αστυνομίας και ζήτησε την προφυλάκισή της.

Την τελική απόφαση για την τύχη της 27χρονης καθηγήτριας θα λάβει εντός των ημερών με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Για την ίδια υπόθεση προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις τυπικές απολογίες τους, οι 23χρονοι Δημήτρης Φέσσας, Δημήτρης Δημτσιάδης, Χαράλαμπος Στυλιανίδης καθώς και ο Σωκράτης Τζίφκας 21 χρονών.  Κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, που δεν κατανομάζεται και για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Οι μπαχαλάκηδες

Στο μεταξύ, το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε εξέδωσε  μια κωμικοτραγική ανακοίνωση.

Εκεί αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ενημέρωσε μεν άτυπα τους δημοσιογράφους, “λόγω εσφαλμένης εντύπωσης” ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της  RAF, αλλά αυτό το έκανε για να μην τους μπερδέψει!

Ολόκληρη η… μνημειώδης ανακοίνωση έχει ως εξής:

elas_17-1-2011«Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας».

Από την άλλη πλευρά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι για το επικοινωνιακό φιάσκο την ευθύνη φέρει η ΕΥΠ, αφού εκείνη ήταν που μετέφερε τη λαθεμένη, πληροφόρηση για το… τρομοκρατικό παρελθόν της οικογένειας της Φαίης – Μαρί Μέγερ.

Εξάλλου, την έντονη ενόχληση για τους “μπαχαλάκηδες” υφισταμένους του εξέφρασε με ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζητώντας: «Να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν από το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Και αυτή να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο».

Ο κ. Παπουτσής προσθέτει ακόμα στην ίδια ανακοίνωση: «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου».

Σημειώνεται ότι με επιστολές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τόσο τα αδέλφια της 27χρονης καθηγήτριας όσο και η μητέρα της – που ζουν μόνιμα στη χώρα μας – δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση σε όσους δημοσιογράφους δημοσιοποίησαν την πληροφορία περί RAF.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις