Logo

Δικάζονται γιατί αποφυλάκισαν το δολοφόνο του φοιτητή



 
 

irakleio_17-1-2011Στις 20 Ιανουαρίου δικάζονται από το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για παράβαση καθήκοντος ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού Μανώλης Κουγιουμτζάκης και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Κ. Ριζωτάκης.

Οι δυο τους, με ψευδείς επιστολές βεβαιώσαν τις δικαστικές αρχές ότι ο κρατούμενος Ζαχαρίας Λαγουδάκης είχε δήθεν επιδείξει καλή διαγωγή κατά τη διάρκεια της κράτησής του ενώ όταν ξέσπασε εξέγερση στις φυλακές βοήθησε την υπηρεσία στην καταστολή της!

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να παραπλανηθεί το Δικαστικό Συμβούλιο και να αντικαταστήσει τη φυλάκιση του Λαγουδάκη με άλλους περιοριστικούς όρους.

Ο τελευταίος όμως λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου 2008 σκότωσε εν ψυχρώ στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου τον φοιτητή Μάνο Χορευτάκη επειδή τον λέρωσε κατά λάθος με το σουβλάκι του!!

Ειδικότερα, οι δυο υπάλληλοι των φυλακών Αλικαρνασσού συνέταξαν τις επίδικες επιστολές στις 9/10/2007 και στις 12/11/2007 και όπως αναφέρει το κατηγορητήριο:  

«Με τη συμπεριφορά τους αυτή οι κατηγορούμενοι αποσκοπούσαν να προσπορίσουν όφελος στον ανωτέρω κρατούμενο, συνιστάμενο στην αποδοχή της προσφυγής του κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Φυλακής και κατά συνέπεια της υφ όρων απόλυσης του, καθόσον εάν εξέλιπε η συμπεριφορά τους με τη σύνταξη και χορήγηση των επιστολών, δε θα επιτυγχανόταν η ακύρωση της τελευταίας απόφασης και η απόλυση του κρατουμένου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις