Logo

Άγαλμα ο Πάουλ !



 
 

paul2_17-1-2011Άγαλμα θα κάνουν οι Γερμανοί τον Πάουλ, το χταπόδι «μέντιουμ», που με τις επιτυχημένες προβλέψεις του είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των απανταχού τζογαδόρων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν της Γερμανίας αποφάσισε να τιμήσει μετά θάνατον το χταπόδι … μάντη ιδρύοντας τη «γωνιά του Πάουλ»

Εκεί θα υπάρχει το άγαλμα του Πάουλ, ύψους 2,80 μέτρων. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ενυδρείου Τάνια Μούντσιγκ θα πρόκειται για μια σύνθεση η οποία θα απεικονίζει τον Πάουλ από τον οποίο θα εξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Στο κέντρο της μπάλας, συνέχισε η εκπρόσωπος του ενυδρείου στο οποίο ο Πάουλ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, θα διακρίνεται μια επίχρυση υδρία στην οποία περιέχονται οι στάχτες του χταποδιού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Πάουλ γεννήθηκε το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και παρά τις απειλές όσων δεν ευνοήθηκαν από τις προβλέψεις του ότι θα τον …ψήσουν στα κάρβουνα, τελικά πέθανε από φυσικά αίτια στις 26 Οκτωβρίου 2010.

paul1_17-1-2011Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν περάσει ούτε τα τρίμηνα από το θάνατο του διάσημου χταποδιού έχει ήδη βρεθεί ο διάδοχός του στο …μαντείο του ενυδρείου.

Πρόκειται για τον Πάουλ Τζούνιορ, ένα χταπόδι εκ Γαλλίας που αλιεύθηκε στα νερά της Μεσογείου που δεν ξέρουμε ακόμα αν διαθέτει τις μανικές ικανότητες του μακαρίτη. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Γερμανοί έρχονται δεύτεροι και …καταϊδρωμένοι στην απόδοση τιμών στο χταπόδι με τις «χρυσές» προβλέψεις.

Τους πρόλαβαν οι Ισπανοί οι οποίοι έφτιαξαν το μπρούτζινο άγαλμα του Πάουλ ο οποίος ονομάστηκε και επίτιμος δημότης της πόλης Καρμπαγίνιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-20011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις