Logo

Ισόβια στους δολοφόνους του επιχειρηματία Γ. Κυπριωτάκη



 
 

kipriotakis_17-01-2011Σε ισόβια δεσμά και πρόσκαιρη κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, οι τρείς κατηγορούμενοι για την απαγωγή και τη στυγνή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη  το Μάιο του 2009 στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα τα Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιάννη Σταυρουλάκη 35 ετών και τους Σύριους υπηκόους Αμίρ Νούχ 29 ετών και Οσάρα Νούχ για όλες τις κατηγορίες που είχαν αποδοθεί εκτός από εκείνη της περιύβρισης νεκρού.

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη ενώ την καταδίκη και τριών κατηγορουμένων χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 18 Μαΐου 2009 ο Γιάννης Κυπριωτάκης που διατηρούσε εργοστάσιο χρωμάτων δέχθηκε τηλεφώνημα να μεταβεί στην περιοχή της "Φορτέτσας" Ηρακλείου για επαγγελματικό ραντεβού.

Την επομένη η σύζυγός του ειδοποιήθηκε τηλεφωνικός από τον ίδιο ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και ζητούν 300.000 ευρώ σαν λύτρα προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η σύζυγος κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει 154.000 ευρώ τα οποία και παρέδωσε στο σημείο που της είχαν υποδείξει οι απαγωγείς.

Ωστόσο εκείνοι αντί να τον απελευθερώσουν όπως είχαν υποσχεθεί, τον χτύπησαν με πέτρα στο κεφάλι, τον στραγγάλισαν και τελικά έκαψαν το πτώμα του μαζί με το αυτοκίνητο για να μην αφήσουν ίχνη!!

Οι αστυνομικές αρχές χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να συλλάβουν τους απαγωγείς.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι δολοφόνησαν τον 50χρονο επιχειρηματία «… επειδή είχαν υπόνοιες ότι πιθανόν ο Γιάννης Κυπριωτάκης είχε αναγνωρίσει κάποιον από αυτούς αφού και οι δυο αλλοδαποί είχαν εργασθεί στο παρελθόν σε συνεργείο βαφής του απαχθέντα, ενώ ο Γιάννης Σταυρουλάκης από το Ηράκλειο, κινούνταν στον επαγγελματικό χώρο του θύματος».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2011 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις