Logo

Εισαγγελική έρευνα για την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθήνας



 
 

katalipsi_ereuna_26-1-2011Το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους αντιμετωπίζουν πλέον οι πρυτανικές αρχές για το γεγονός ότι χώροι της Νομικής Σχολής εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη από περίπου  300  λαθρομετανάστες, που ζητούν να νομιμοποιηθούν.  

Αυτό εκτιμούν νομικοί κύκλοι μετά την παραγγελία που έδωσε σήμερα Τετάρτη o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ιωάννης Σακελλάκος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί τη διενέργεια έρευνας (ποινική προκαταρκτική εξέταση) προκειμένου να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν έχει διαπραχθεί από την πλευρά των πρυτανικών αρχών το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, θα ελεγχθεί αν οι πρυτανικές αρχές έχουν παραβιάσει διατάξεις του νόμου 3457/2007 που καθορίζουν τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο.

Επιπλέον, με βάση την ίδια παραγγελία θα αναζητηθούν :

*οι τυχόν ποινικές ευθύνες κάθε άλλου υπεύθυνου που συνετέλεσε στην παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει και τιμωρεί την παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών.

*τα πρόσωπα  που προώθησαν στο εσωτερικό της χώρας τους λαθρομετανάστες εξασφαλίζοντας σ’ αυτούς κατάλυμα και συμμετείχαν στην όλη διαδικασία.

Σημειώνεται, ότι λίγη ώρα πριν την παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής έρευνας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες είχε δώσει εντολή στον κ. Σακελλάκο να καλέσει επειγόντως τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες αλλά και διευκρινίσεις για το ζήτημα της κατάληψης χώρων της Νομικής Σχολής από μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του Πρύτανη ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον κ. Σακελλάκο ότι ο κ. Πελεγρίνης δεν θα προσέλθει στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας , αλλά θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις