Logo

WRC: Στη μνήμη του Ρίτσαρντ Μπερνς (vid)



 
 

burns_25-11-2011Την Παρασκευή 25η Νοεμβρίου το 2005 η Μεγάλη Βρετανία δεν έχασε μόνο τον Τζορτζ Μπεστ, τον άνθρωπο που... απείλησε τον μύθο του Πελέ.

Έχασε τον Ρίτσαρντ Μπερνς, τον μοναδικό Άγγλο παγκόσμιο πρωταθλητή ή (σε όσους απολαμβάνουν τις "μονομαχίες"), τον μεγάλο αντίπαλο του Κόλιν Μακρέι.

Ο νικητής του ράλι Ακρόπολις το 1999 νικήθηκε από μία σπάνια και (δυστυχώς) επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Ήταν μόλις 34 ετών.

Σε μια βροχερή Κυριακή, συμπτωματικά στις 25 Νοεμβρίου, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ουαλία και το πανηγύρισε φωνάζοντας στον συνοδηγό και συνοδοιπόρο του, Ρόμπερτ Ριντ "είσαι ο καλύτερος στον κόσμο!", προτού φιλήσει το πιστό Subaru.

Νοέμβρης ήταν όταν χτύπησε το κακό με τον Μπερνς να καταρρέει, οδηγώντας μια 911 για να συμμετάσχει στο Ράλι Ουαλίας. Εκείνη τη χρονιά διεκδικούσε και πάλι τον τίτλο, δίχως νίκη, αλλά με πλασαρίσματα στην πρώτη 3άδα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να νικήσει στον αγώνα της ζωής του.

Δέκα χρόνια μετά την πραγματοποίηση του δικού του ονείρου, δεκάδες παιδιά κάνουν όνειρα για τη ζωή στο όνομα του.

Η σύντροφος του, η Ζόι, ο Ριντ, η οικογένεια του και δεκάδες άνθρωποι του "μαγικού" κόσμου των ράλι δημιούργησαν το "Richard Burns Foundation" που βοηθάει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Φέτος, στην Ουαλία, δέκα χρόνια μετά την ανάδειξη του σε παγκόσμιο πρωταθλητή, απογειώθηκε η καμπάνια "Paint it Orange" με τη συμμετοχή όλων των οδηγών του παγκοσμίου πρωταθλήματος και του Σεμπάστιαν Φέτελ μεταξύ άλλων.

Το ίδρυμα που φέρει το όνομα του Μπερνς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που γιορτάζει την καριέρα του Μπερνς, μιλάει για τον τρόπο που πολέμησε τον καρκίνο και τη δουλειά που γίνεται προς τιμήν του.

Δείτε το βίντεο που δείχνει το έργο που γίνεται στη μνήμη του Ρίτσαρντ Μπερνς. Έφυγε σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24

σχετικά θέματα:

WRC: Ουαλία - Tο φινάλε ανήκε στον Λάτβαλα (vids)

WRC: Σύγκρουση Λέμπ με Iσπανό θεατή

WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λεμπ (vids)

WRC: Έβδομη συνεχόμενη νίκη στην Καταλονία για Sebastian Loeb (vids)

WRC: Κρατάει τη διαφορά ο Sebastian Loeb (vids)

WRC: Πρώτος ο Λεμπ με σύμμαχο τη σκόνη (vids)

WRC: Αυστραλία - 'Εκοψε ο Λάτβαλα, νίκησε ο Χίρβονεν (vids)

WRC: Ράλλυ Αυστραλίας - 2η μέρα (pics+vids)

WRC: Ολοταχώς για τον φετεινό τίτλο ο Sebastian Loeb (vids)

WRC: Ράλλυ Φιλανδίας (vids)


Τελευταίες Ειδήσεις