Logo

Ένοπλη επίθεση κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο - Νεκροί και τραυματίες [βίντεο+φωτο]



 
 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Στρασβούργου. Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη κοντά σε μία χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου και πανικού. 

Ο δράστης, που έχει ταυτοποιηθεί, αναζητείται ακόμα από τις αρχές που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου συμμετέχουν, περίπου, 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, όπως  δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνεται και ένας στρατιώτης, που τραυματίστηκε ελαφρά όταν εξοστρακίστηκε μια από τις σφαίρες του ενόπλου, όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τη Mirror, όσοι χτυπήθηκαν από τα πυρά του ενόπλου ήταν πεσμένοι στο πάτωμα, καθώς τα καταστήματα και τα εστιατόρια που βρίσκονταν κοντά εκκενώνονταν. 

Ανατριχιαστικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τρομοκρατημένους ανθρώπους να προσπαθούν να καλυφθούν στο έδαφος και να τρέχουν φοβισμένοι. 

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.  

Ποιος είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης -Έρευνα από εισαγγελέα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης έχει απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν και το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο περίφημο «fishier F», που καταγράφονται οι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Όπως έγινε ανακοίνωσε η Εισαγγελία, εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε σε δημοσιογράφου8ς ότι ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, προσθέοντας ότι πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης, που έχει τραυματιστεί από τις σφαίρες ανδρών μιας στρατιωτικής περιπόλου, είναι 29 ετών μεγαλωμένος στο Στρασβούργο. Πρόκειται, για τον Σερίφ Σεκάτ, Γάλλο υπήκοο, με καταγωγή από το Μαρόκο, η φωτογραφία του οποίου έχει αρχίσει να κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γαλλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στη διενεργούμενη έρευνα, ο 29χρονος επρόκειτο να συλληφθεί  το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο από την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δράστη και αστυνομικών. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις