Logo

Νεκροί και τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Άγκυρα [βίντεο+φωτο]



 
 

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 47 έχουν τραυματιστεί, όταν εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας το πρωί της Πέμπτης στην τουρκική πρωτεύουσα, την Ankara (Άγκυρα). Ένας τοπικός αξιωματούχος είπε στο Reuters, ότι o εκτροχιασμός προκλήθηκε από μία σύγκρουση με ένα άλλο τρένο.

Οι πρώτες εικόνες από τη σκηνή δείχνουν, όπως επισημαίνει το Russia Today, ένα πλήθος από συντρίμμια γύρω από τις σιδηροδρομικές ράγες και κατεστραμμένα βαγόνια στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη διαδρομή Ankara-Konya (Άγκυρα-Ικόνιο).

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Βασίπ Σαχίν, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Ελπίζουμε ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί» τόνισε ο Σαχίν.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης μία γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν. 

Εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση δείχνουν τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που έχουν καλυφθεί από συντρίμμια.

Σημειώνεται, ότι διεξάγεται έρευνα  για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, είπε ο κυβερνήτης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις