Logo

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών



 
 

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται το απόγευμα, καθώς η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εισέρχεται στην τελική ευθεία στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ραντεβού» στις 19:00 στο Σύνταγμα έχουν δώσει παμμακεδονικές ενώσεις και επιτροπές σε μία ύστατη προσπάθεια, όπως αναφέρουν «για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας».

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να κατέβει σύσσωμος στο Σύνταγμα και να διατρανώσει την αντίθεσή του στο έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί μέσα στο Κοινοβούλιο» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και η Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κινητοποίηση αυτή, όπως σημειώνουν, «ίσως συνετίσει, έστω την τελευταία στιγμή, τα χέρια που ετοιμάζονται να υπογράψουν την ντροπιαστική παράδοση απαράδοτων εθνικών αξιών».

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ - Όχι στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε» διοργανώνει η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ). Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Νωρίς το πρωί μέλη του ΚΚΕ ανήρτησαν στην Ακρόπολη δύο πανό με συνθήματα κατά της Συμφωνίας.

Συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία, στις 18:00 προγραμματίζει και η Λαϊκή Ενότητα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία ΗΠΑ, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλείνει στις 16:30 σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Επίσης, με εντολή της Αστυνομίας κλειστός θα είναι από τις 16:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2019 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki.gr


Τελευταίες Ειδήσεις