Logo

Αστυνομικά


 

Σε οργανωμένη επειχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την Ε.Κ.Α.Μ. και την  Ο.Π.Κ.Ε συνελήφθησαν 5 Έλληνες και Αλβανοί, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε περιοχές της Αθήνας.



 

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης στη Νομική Σχολή, για εκκένωση της κατάληψης υπέρ της Παλαιστίνης. Λίγη ώρα αργότερα, η κατάληψη έληξε με την αστυνομία να προχωρά σε 27 προσαγωγές.



 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ολοκληρώθηκε προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.


 

Παραδόθηκε παρουσία του δικηγόρου του στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη ο 36χρονος χούλιγκαν του Ολυμπιακού με το ψευδώνυμο «Ρουμάνος» που κατηγορείται, μαζί με άλλα άτομα που έχουν ήδη συλληφθεί για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.



 

Συνελήφθησαν μετά από σχετικά εντάλματα του ανακριτή δύο άνδρες ηλικίας 50 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.


 

Παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ ο οπαδός του Ολυμπιακού με το ψευδώνυμο «Shark»που φέρεται ως ένας από του ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη.



 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 8 ατόμων μελών της Greek Mafia που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για εμπλοκή στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, Βασίλη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό, αλλά και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ατόμου στην Πιερία.



 

Σε τρεις συλλήψεις για το επεισόδιο με έναν νεκρό τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έξω από κέντρο διασκέδασης στο Μαρούσι προχώρησε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μέλη της ομάδας που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή και δεν ήταν εκείνοι που σκότωσαν τον νεαρό.


 

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


 

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες -ο ένας σοβαρά- είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό κλαμπ επί της λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή του Αμαρουσίου.