Logo

Δικαστικά


 

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 32 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 67χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 32χρονο γιο του, ύστερα από οικογενειακό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2020, στο οικογενειακό σπίτι όπου διέμεναν, στην Πυλαία.


 

Στη δίκη για τη Folli-Follie η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για αυτό της απάτης. Στην αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την πλήρη απαλλαγή της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου και 6 κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα.


 

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη του Ιρανού Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος κατηγορούνταν για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης (3 τόνοι σύμφωνα με νεότερες ασφαλείς πληροφορίες) με το πλοίο “Noor 1” τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα, καθώς έχει ήδη δολοφονηθεί ...


 

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το ζευγάρι, με καταγωγή από το Νεπάλ, μετά την απολογία του για το θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους που βρέθηκε πεταμένο σε σκουπίδια στην Βραυρώνα πριν από λίγες ημέρες.


 

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, 50χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την 10χρονη ανιψιά του.


 

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλήνη θα καταθέσουν οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε έξω από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων.


 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού σε βάρος των γονέων του εμβρύου που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τον άνδρα να περνά το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη.


 

Την παραπομπή σε δίκη του πλοιάρχου του «Blue Horizon», και τριών μελών του πληρώματος, προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση του θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Λιμάνι του Πειραιά, ενώ προσπαθούσε να ανέβει στο πλοίο.



 

Έφεση εφ΄όλης της ύλης άσκησε ο εισαγγελέας κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι. Η έφεση αφορά τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική, όχι όμως τον ηλικιωμένο που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά και καταδικάστηκε ποινή 3 χρόνων ...


 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το υπ. αριθ. 121/2024 βούλευμά του, αποφάσισε την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


 

Νέα δεδομένα στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη συγκάλυψη, εγείρει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Βασίλης Ζησιμάτος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.


 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ζητά να διερευνηθεί η άσκηση αυτεπάγγελτης έφεσης κατά της απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


 

Έξι χρόνια μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για την ενοχή ή μη των 21 κατηγορουμένων για πράξεις και παραλείψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φωτιά.


 

Συνεχίζονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι απολογίες της δεύτερης ομάδας  32 κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.