Logo

Αστυνομικά





 

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί εκρήγνυνται και καταστήματα τυλίγονται στις φλόγες. Οι ιδιοκτήτες τους φέρεται να είναι θύματα της νέας πολυπληθούς μαφιόζικης οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και ανέδειξε την σχέση της με τους χούλιγκαν. Τέσσερις από τους 74 συλληφθέντες για τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ αντιπάλων ...



 

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, κύκλωμα με επαγγελματική υποδομή και κατάρτιση στη διακίνηση αλλοδαπών μέσω του Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 

Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν 9 δημοτικοί υπάλληλοι εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να καταβάλουν χρηματικά ποσά για την αποφυγή βεβαίωσης διοικητικών παραβάσεων.



 

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην ελληνική αγορά προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις τελωνειακοί υπάλληλοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας.


 

Ένας άνδρας, Έλληνας και γνώριμος στις αρχές εξετάζεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο άνδρας προσήχθη από την Αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.


 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς και σε χώρους αναψυχής και εστίασης. Η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του κατηγορούμενου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες παραλάμβανε μέσω ταχυδρομικών δεμάτων.



 

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έφερνε παράνομα αλλοδαπούς στην Ελλάδα και τους εκμεταλλευόταν εργασιακά προχώρησε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


 

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς στις φυλακές στα Ιωάννινα. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός, δύο διοικητικοί υπάλληλοι των φυλακών, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η σύντροφος ενός κρατουμένου. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι γυναίκες.


 

Έρευνα πραγματοποιείται από το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Ιωαννίνων (Σταυράκι) για τον εντοπισμό σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών που σύμφωνα με καταγγελίες εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες.