Logo

Δικαστικά 

Εκτός φυλακής βρίσκεται ο επιχειρηματίας και σύζυγος της «αισθητικού των σταρ» Τέτας Καμπουρέλη, Βασίλης Γκουρούσης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για κλοπή μετρητών και κοσμημάτων σε κακουργηματικό βαθμό.


 

“Ακόμη και μετά τον εντοπισμό του πτώματος, δεν ομολόγησε. Όλες οι ενέργειες ήταν σχεδιασμένες”. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο σύζυγος της θανούσας για τον 43χρονο ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό ο οποίος δικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Μικτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για την ανθρωποκτονία της 36χρονης μεσίτριας.


 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης αναβίωσε τη Δευτέρα η υπόθεση  δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, η οποία είχε εξαφανιστεί, μετά την επίσκεψή της στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2017..


 

Για σκόπιμη άρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταγγέλλουν την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, οι συνήγοροί του. 

"Όχι" απάντησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε αίτημα έκδοσης ερμηνευτικής γνωμοδότησης  με αφορμή αντιφατικές εισαγγελικές κρίσεις και αντίστοιχους εισαγγελικούς χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών επί συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης.


 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Λάρισας η μητέρα ενός 9χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες, υποστηρίζοντας ότι το παιδί της κάθε φορά που επέστρεφε από το  σχολείο είχε σημάδια και μώλωπες.


 

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτύ Εφετείου Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας στο Φαρμακονήσι,  καθώς επτά χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κάνει  εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ένας εκ των καταδικασθέντων. 


 

Ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν, οδηγούνται το Σάββατο ο οικονομολόγος- λογιστής, Γιώργος Αβαρλής,, ένας ακόμα λογιστής και μία εφοριακός, που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων ότι απαίτησαν«φακελάκι»10.000 ευρώ για να «κλείσουν»φορολογική του ...


 

Η μητέρα ενός 9χρονου αγοριού κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη  μήνυση κατά παντός υπευθύνου,  μετά το ατύχημα που, όπως ανέφερε, είχε το παιδί της σε παιδική χαρά της περιοχής.


 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε την Παρασκευή να απορρίψει την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας του τρίτου άνδρα που καταγγέλλει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό για βιασμό.


 

Την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την «υπόθεση Novartis» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του για αντιδικονομικές ενέργειες ο ποινικολόγος Ιπποκράτης Μυλωνάς που έχει αναλάβει συνήγορος της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.


 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη τον Μανώλη Κούκουρα και τον αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρο Λούτσι για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, στις 28 Νοεμβρίου 2018.


 

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 1.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από τη χώρα αφέθηκε την Τετάρτη ο κατηγορούμενος για τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.