Logo

Δικαστικά


 

Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νούλης, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον αγώνα ΟΦΗ - Αιγινιακός που διεξήχθη το Νοέμβριο του 2017 στο Γεντί Κουλέ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και έληξε με σκορ 6-0 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου.


 

Να κηρυχθεί ένοχος ο Ανδρέας Μαρτίνης, για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων σε επιφανή πρόσωπα  στο Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας κ. Σπηλιώπουλος. 


 

Συνολικά 13 κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Σωτήρη Τσουβαλά, για αδικήματα σχετικά με δάνεια ύψους 134 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2002 – 2005, χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις στην εταιρεία εσωρούχων – ενδυμάτων SEX FORM, η οποία πτώχευσε ...


 

Με φόντο τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της "μαφίας" των φυλακών συνεδρίασε την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 


 

Στις 5 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η υπόθεση πολύτεκνης καθαρίστριας, η οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για «πλαστογραφία με χρήση» και «ψευδή υπεύθυνη δήλωση με σκοπό το κέρδος». 


 

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε, λόγω της σοβαρότητάς της, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με ηγέτες έγκλειστους σε σωφρονιστικά καταστήματα. 

Μετά από ακροαματική διαδικασία δύο μηνών το Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης επέβαλε συνολικές πονές κάθειρξης 239 ετών και 4 μηνών στους 12 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για αδικήματα σχετικά με την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη. 


 

Μετά από μια διαδικασία που διήρκησε δύο μήνες και ενώ στις 30 Μαρτίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήρθε η ώρα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους συνολικά 12 κατηγορούμενους. 

Τον κίνδυνο να βρεθεί ξανά στη φυλακή αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ εάν δεν καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που του επέβαλλε ως εγγύηση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος μετά την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη για ...


 

«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες». Με τη φράση αυτή ο Θεόδωρος Τσουκάτος, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, εξέφρασε την πικρία του για ...


 

Δικάστηκε την Τρίτη η έφεση του αρχαιολόγου της Κοζάνης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση αρχαιοτήτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση στις περιοχές της Κοζάνης, τη Φλώρινας και της Ημαθίας.


 

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του ξυλοδαρμού του διαιτητή, Θανάση Τζήλου, που περιλαμβάνεται στο πόρισμα της αστυνομικής προανάκρισης, το οποίο πλέον βρίσκεται στη διάθεση των ανακριτικών αρχών. 


 

Με σκεπτικό που βασίζεται στο γεγονός ότι η αιτούσα δανειολήπτρια περιήλθε σε αδυναμία πληρωμής λόγω μείωσης αρχικά του μισθού της και στη συνέχεια της σύνταξής της εξαιτίας «πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής», το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διέταξε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά της περιουσίας της που θα ...