Logo

Δικαστικά 

Πυρά κατά πάντων εξαπολύει ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, που έχει προφυλακιστεί για εμπλοκή στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών», κάνοντας λόγο για ένα «βρόμικο παρασκήνιο», που κατασκευάστηκε προκειμένου κάποιοι «να πλουτίσουν» σε βάρος του και ο ίδιος να παρουσιαστεί αντί για θύμα ...


 

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όταν μία γυναίκα στο άκουσμα της ποινής για κάθειρξη επτά ετών και στην προοπτική να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε αναζητείται.


 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 2 έτη φυλάκισης τον Στανισλάβ (Σάββα) Μπακατσίεφ, για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της κόρης του Άννυ 5 ετών μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο έμεναν, στη Μιχαήλ Βόδα, το Πάσχα του 2015.


 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στους νομικούς κύκλους η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένης Σκεπαρνιά, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος ο άλλοτε “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, που κατηγορείται για τις μίζες της Siemens. 

Απορρίφθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα αναβολής που υπέβαλε τόσο ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη, όσο και ο συνήγορος των δύο αστυνομικών που δολοφόνησε πριν από 18 χρόνια ο κατηγορούμενος.


 

Οριστικά και αμετάκλητα ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παραπέμπεται σε δίκη και για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων (κακούργημα), εκτός από την κατηγορία της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα) σε μια ακόμη υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ακολούθησε εκείνη του άλλου μεγάλου σκανδάλου στημένων αγώνων, του ...


 

Κείμενο, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της δίκης του “Επαναστατικού Αγώνα” για την βομβισυική επίθεση στην ΤτΕ, δημοσιοποίησαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται στις 10 Μαΐου 2019. 

Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει συνολικά το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ συν τους νόμιμους τόκους στους γονείς και τα δύο αδέλφια ενός 22χρονου φοιτητή των ΤΕΙ, ο οποίος το 2000 έχασε τη ζωή του από μία αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου, την ώρα που περνούσε με τη βέσπα του έξω από ...


 

Την ενοχή για τους έντεκα από τους 16 πρώτους κατηγορούμενους πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.


 

Στην αθώωση των ...επωνύμων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, μέσω γνωστού εστιατορίου-σούσι στο Κολωνάκι, προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.


 

Καταδικάστηκαν οι Γερμανοί οι οποίοι στην περιοχή του Σταυρού και συγκεκριμένα σε ένα ύψωμα όπου δέσποζε η ελληνική σημαία, την κατέβασαν και στο ίδιο σημείο ύψωσαν τη γερμανική.