Logo

Δικαστικά


 

Συνεχίστηκαν σήμερα στο Εφετείο οι καταθέσεις μαρτύρων που έζησαν την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ευθύνες στο Λιμενικό για τον τρόπο που αντιμετώπισε την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Μάτι, απέδωσε στην κατάθεση της, μάρτυρας που διασώθηκε από τον όλεθρο πριν έξι χρόνια.


 

Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια, ελληνικής καταγωγής, κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου. 


 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.


 

Εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας σχετικά με τα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα στη Θεσσαλία, εξέλιξη που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές.


 

Στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, ο 45χρονος Νορβηγός, που τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε με μαχαίρι έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον φίλο του, ύστερα από διαφωνία για ασήμαντο λόγο, μέσα σε μπαρ όπου διασκέδαζαν, στη ανατολική Θεσσαλονίκη.


 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 73χρονος Ελληνοκαναδός, που κατηγορείται για 6 εμπρησμούς στον Πύργο.



 

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας του πριν δέκα χρόνια.


 

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας κατά 4 προσώπων για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.


 

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Απ. Λύτρα από το δικαστικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία 2-1.

Ο κατηγορούμενος παραμένει στη φυλακή. Σημειώνεται ότι οι δυο από τους τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας είχαν αντίθετη κρίση από τον εισαγγελέα που είχε προτείνει αποφυλάκιση και κατ οίκον περιορισμό με βραχιολάκ...


 

Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του φίλου του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται εδώ και μήνες οι τρεις ...


 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αναμένεται να βρεθούν σήμερα δικηγόροι που εκπροσωπούν οικογένειες θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, σύμφωνα με ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στα κοινωνικά δίκτυα.


 

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στους 74 συλληφθέντες χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στο οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/7) έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού.


 

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ με τους συνηγόρους των δύο πλευρών να εστιάζουν  καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας ενός εκ των κατηγορουμένων την ημέρα ...


 

Ποινή φυλάκισης 11 μηνών επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας στον πρώην Mr Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή για την υπόθεση με το «χαμένο» 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την υπόθεση που εκδικάστηκε πριν λίγους μήνες σε πρώτο βαθμό, όπου και πάλι ο Κ. Φρουζής κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης ...